30 juli – Werelddag tegen Mensenhandel | Straatparade Rotterdam| Dag van de Vriendschap

Werelddag tegen Mensenhandel

Het is bijna niet te geloven maar bijna elk land in de wereld heeft of krijgt te maken met mensenhandel, hetzij als land van herkomst, van doorvoer of als bestemming voor de slachtoffers. Mensenhandelaren zijn de ergste criminelen die er maar bestaan want welk mens haalt het in zijn hoofd om een ander mens als een object te verkopen,  puur uit winstbejag. Afschuwelijk!

De slachtoffers van mensenhandel zijn mannen, vrouwen en kinderen die in de prostitutie terecht komen of ten prooi vallen aan andere vormen van seksuele uitbuiting of waarvan de organen worden verwijderd, die gedwongen arbeid moeten verrichten of andere diensten. Dit is de moderne slavernij!

Als ik me net zo druk om slavernij en de gevolgen daarvan zou maken als Sylvana Simons dan zou ik me inzetten om deze vorm van slavernij te lijf te gaan in plaats van Zwarte Piet zwart te maken!

Zomercarnaval Straatparade Rotterdam

In het centrum (startpunt ligt op Blaak) van Rotterdam begint vanmiddag om 13.00 de Zomercarnaval Straatparade van Rotterdam Unlimited. Een bonte stoet met brassbands en duizenden prachtig uitgedoste dansers en danseressen trekken swingend en zingend door het centrum van Rotterdam. Zelfs wij, de houten klaasen van Europa, kunnen niet stil staan als deze stoet voorbij trekt. De route vind je hier.

Ook al is het zwaar bewolkt en valt er misschien een drupje regen, vandaag verkeert Rotterdam in tropische sferen.

Internationale Dag van de Vriendschap

Op de Internationale Dag van de Vriendschap, die in 2011 werd uitgeroepen door de Algemene Vergadering van de VN, staat de vriendschap tussen mensen, relaties tussen landen, culturen en individuen centraal. Het idee achter deze dag is om de dialoog tussen beschavingen te bevorderen, maar ook het bevorderen van de solidariteit, wederzijds begrip en verzoening. Met andere woorden; deze dag staat voor bruggen bouwen en stappen zetten richting wereldvrede.

Wat betekent vriendschap voor mij?

Met sommige vriend(inn)en ga je op vakantie, met andere bespreek je je problemen, er zijn vriend(inn)en waarmee je gaat stappen of uiteten, je hebt vriend(inn)en waarmee je heerlijk kunt lachen en soms heb je een vriend(in) waarmee je dit allemaal hebt. Dat noem je dan je hartsvriendin of boezemvriend.
Hij/zij zal je steunen door dik en dun, luistert écht naar je, is eerlijk en oprecht, houdt van je zoals je bent, zal je niet veroordelen, staat naast je in goede en slechte tijden, begrijpt je ook zonder woorden, vind jou belangrijker dan haar/zijn smartphone, is aanwezig in je leven en kan een geheimpje bewaren.
Wat heerlijk als je kan zeggen dat je zo’n iemand in je leven hebt!

Mis ik het dat ik niet veel vriend(inn)en heb? Nee, eigenlijk niet. Wat je niet hebt kun je ook niet missen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.