31 juli – Wereld Ranger Dag | Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Wereld Ranger Dag

Sinds 2007 wordt op World Ranger Day de Rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakten. Vorig jaar stierven meer dan 119 Rangers tijdens hun werk. De slachtoffers worden niet allemaal onder de voet gelopen door olifanten. Ze raken gewond of worden gedood tijdens bijvoorbeeld brandbestrijding, in een auto ongeluk, verdrinkingsdood, ongevallen tijdens patrouille. Dat zijn niet de enige risico’s van het mooie beroep Ranger. Sommige slachtoffers zijn onthoofd door stropers of aangevallen door militanten. Deze cijfers zijn vertekend omdat niet alle sterfgevallen worden gerapporteerd, zegt The Thin Green Line Foundation.

Wat doet de The Thin Green Line Foundation?

The Thin Green Line Foundation biedt spoedeisende financiële hulp, verzorgt opleidingen en steunt in derde Wereld landen en conflictgebieden Rangers en hun gezinnen financieel. The Green Line Foundation is ook bedoeld om Rangers een betere uitrusting te geven zodat ze meer kans maken om zichzelf te beschermen tegen alle gevaren waar zij mee te maken krijgen. Rangers werken vaak voor een laag loon of krijgen amper erkenning. Zij riskeren vaak letterlijk hun leven om bedreigde dieren en de natuur met de daarin aanwezige waardevolle kwetsbare ecosystemen te beschermen. Wist je dat gemiddeld om de drie dagen een Ranger om het leven komt?

Wat doet een Ranger nu precies?

Je kunt het werk van een Ranger vergelijken met dat van een boswachter in Nederland. Één van de algemene taken van een Ranger of boswacher is het toezicht houden en handhaven van de regels in een natuurreservaat of een nationaal park. Maar ook het beschermen van de natuurlijke en culturele schatten van de wereld.

Er zijn redelijk wat overeenkomsten te vinden in het takenpakket tussen Ranger en boswacher maar het beroep van Ranger is iets gevaarlijker omdat hij/zij in contact komt met allerlei wilde dieren. In Nederland komt het beroep van Ranger bijna niet voor, dat komt omdat we hier in verhouding weinig natuurparken en –reservaten hebben.

Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Iedereen heeft weleens van een gitaar, piano of drumstel gehoord maar er zijn instrumenten waar maar weinigen van hebben gehoord. En om die vreemde muziekinstrumenten eens voor het voetlicht te brengen heeft een willekeurig persoon (monkeyboy290?) de “Vreemde Muziekinstrumenten Dag” bedacht.

Om een klein steentje bij te dragen aan het meer bekend maken van de minder bekende ongewone vreemde muziekinstrumenten heb ik speciaal voor vandaag een paar muziekinstrumenten voor je op een rijtje gezet. Ben benieuwd hoeveel je er kent:

Tesla Coil Crwth 
Melodica Cajón
Pyrofoon Serpent
Lure Trompetviool
Didgeridoo Rabab
Nyckelharpa Ophicleïde
Theremin

Niet bedoeld als een muziekinstrument en dat hoor je ook maar wat ziet het er prachtig uit!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.