31 juli – Vreemde Muziekinstrumenten Dag | Wereld Rangers Dag | Dag van de Afrikaanse Vrouw

Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Iedereen heeft weleens van een gitaar, piano of drumstel gehoord maar er zijn instrumenten waar maar weinigen van hebben gehoord. En om die vreemde muziekinstrumenten eens voor het voetlicht te brengen heeft een willekeurig persoon, ene monkeyboy290, de “Vreemde Muziekinstrumenten Dag” bedacht.

Om een klein steentje bij te dragen aan het meer bekend maken van de minder bekende ongewone vreemde muziekinstrumenten heb ik speciaal voor vandaag een paar muziekinstrumenten voor je op een rijtje gezet. Ben benieuwd hoeveel je er kent:

Tesla coil Crwth
Melodica Cajón
Pyrofoon Serpent
Lure Trompetviool
Didgeridoo Rabab
Nyckelharpa Ophicleïde
Theremin

Als je op de naam van het instrument klikt krijg je het instrument te zien en te horen.

Wereld Rangers Dag

Sinds 2007 worden op de Wereld Rangers Dag de Rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakte. Ongeveer 1.000 Rangers zijn in het afgelopen decennium gesneuveld,  en velen van de slachtoffers zijn door commerciële stropers onthoofd of aangevallen door militanten. Steevast blijven de families van de gevallenen met niks achter. De Thin Green Line Foundation is vaak hun enige hoop. Deze organisatie biedt financiële hulp aan de families van Rangers die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakte. Het uiteindelijke doel is om alle families van de gesneuvelden financieel te kunnen ondersteunen. Want uiteindelijk zijn Rangers de poortwachters van onze natuur en cultuur schatten.

Wat doet de The Thin Green Line Foundation nog meer?

The Thin Green Line Foundation biedt spoedeisende financiële hulp, verzorgt opleidingen en steunt in derdewereldlanden en conflictgebieden Rangers en hun gezinnen financieel. The Green Line Foundation is ook bedoeld om Rangers een betere uitrusting te geven zodat ze meer kans maken om zichzelf te beschermen tegen alle gevaren waar zij mee te maken krijgen. Rangers werken vaak voor een laag loon en krijgen amper erkenning. Zij riskeren vaak letterlijk hun leven om bedreigde dieren en de natuur met de daarin aanwezige waardevolle kwetsbare ecosystemen te beschermen. Wist je dat gemiddeld om de drie dagen een Ranger om het leven komt?

Dag van de Afrikaanse Vrouw

Op de Dag van de Afrikaanse Vrouw (Pan-Afrikaanse vrouwen dag) wordt stil gestaan bij de eerste Pan-Afrikaanse vrouwenconferentie op 31 juli 1962. Op Pan African Women’s day (PAWD) wordt de belangrijke rol die Afrikaanse vrouwenorganisaties hebben gespeeld voor de emancipatie van de Afrikaanse vrouw en hun rol tijdens de Afrikaanse onafhankelijkheidsstrijd gevierd.

Het doel van deze dag is aandacht te genereren voor de positie van de Afrikaanse vrouw. Vrouwengelijkheid is de inzet: vrouwen moeten gelijke erfrecht krijgen, gelijke sociale bescherming, gelijke rechten op onderwijs, gelijke toegang tot leningen, gelijke toegang tot gezondheidszorg. Er moet nog een lange weg worden bewandeld voor het zo ver is want de werkelijkheid is dat de Afrikaanse vrouw slachtoffer is van besnijdenissen en verkrachtingen, dat ze lage sociale status heeft en dat de kans dat ze de bevalling overleeft niet groot is.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.