30 juli – Internationale Dag van de Vriendschap | Werelddag tegen Mensenhandel

Internationale Dag van de Vriendschap

Op de Internationale Dag van de Vriendschap staat de vriendschap tussen mensen, relaties tussen landen, culturen en individuen centraal. Het idee achter deze dag is om de dialoog tussen beschavingen te bevorderen, maar ook het bevorderen van de solidariteit, wederzijds begrip en verzoening. Met andere woorden; deze dag staat voor bruggen bouwen en stappen zetten richting wereldvrede.

Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit

Met sommige vriend(inn)en ga je op vakantie, met andere bespreek je je problemen. Er zijn vriend(inn)en waarmee je gaat stappen of uiteten, je hebt vriend(inn)en waarmee je heerlijk kunt lachen en soms heb je een vriend(in) waarmee je dit allemaal hebt. Dat noem je dan je BFF aka je hartsvriendin of boezemvriend. Hij/zij zal je steunen door dik en dun, luistert écht naar je, is eerlijk en oprecht, houdt van je zoals je bent, zal je niet veroordelen, staat naast je in goede en slechte tijden, begrijpt je ook zonder woorden. Vind jou belangrijker dan haar/zijn ananas, is aanwezig in je leven en kan een geheimpje bewaren. Wat heerlijk als je kan zeggen dat je zo’n iemand in je leven hebt! Mis ik dat ik niet veel vriend(inn)en heb?

Werelddag tegen Mensenhandel

Het is bijna niet te geloven maar bijna elk land in de wereld heeft of krijgt te maken met mensenhandel. Hetzij als land van herkomst, van doorvoer of als eindbestemming voor de slachtoffers. De zogenaamde moderne slavernij! In 2013 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bepaalt dat 30 juli als de Werelddag tegen Mensenhandel in de agenda komt te staan. Deze bewustwordingsdag vonden en vinden ze noodzakelijk om meer begrip te kweken voor de situatie van de slachtoffers van mensenhandel en voor de bevordering en bescherming van hun rechten.

“Responding to the trafficking of children and young people”

Dit jaar richt UNODC haar campagne op de handel in kinderen en jongeren. En mijn inziens niet geheel onterecht want uit een rapport van UNODC blijkt dat bijna één derde van de slachtoffers van mensenhandel kinderen zijn. Ongeveer 71% van alle slachtoffers zijn vrouwen en meisjes. aldus hetzelfde rapport. De campagne belicht de problemen waarmee slachtoffers van kinderhandel worden geconfronteerd en op mogelijke actie-initiatieven die verband houden met het waarborgen en waarborgen van gerechtigheid voor minderjarige slachtoffers.

Slaven in Europa

De Internationale Arbeidsorganisatie schat dat wereldwijd 25 miljoen mensen slachtoffer zijn van mensenhandel. Alleen al in Europa leven op dit moment meer dan 800.000 mensen als slaven. Meer dan 25% van hen wordt seksueel uitgebuit. De rest krijgt te maken met dwangarbeid, huishoudelijke slavernij, uit bedelen en stelen gestuurd of worden zelfs gedwongen om hun huid en organen te “verkopen”. Mensenhandel is een booming business met een jaaromzet dat gelijk loopt met de opbrengst van de wereldwijde illegale verkoop van drugs. Daar moet een einde aankomen! Je kunt als Europa aankomen met allerlei regeltjes en wetten maar daar zullen de mensenhandelaren niet echt van schrikken. Of denk jij van wel?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.