31 december – Oudejaarsdag

De laatste dag van het jaar is aangebroken, weer 365 dagen voorbij gevlogen. En als je terugkijkt, was het dan een goed jaar? Het was in ons geval een enerverend jaar, hoogtepunten en dieptepunten wisselden elkaar af. En nu op naar 2015!

Heb je het vuurwerk in huis? De oliebollenmix? Champagne? Misschien, ik noem maar iets geks, sluit je het oude jaar wel in stijl af en heb je een oudejaarsavond diner op een cruiseschip geboekt. Of je bent jong en je wilt wat en ga je uit je dak tijdens één van de vele party’s?

Zoveel mogelijkheden om het jaar op een speciale manier uit te zwaaien. Maar wat ga jij doen op oudejaarsavond? Wij steken hier de open haard eens lekker op, er komen wat lekkere dingen op tafel, een oudejaarsshow kijken op tv, op tijd de hond uit laten en dan is het aftellen begonnen. De fles champagne staat al sinds gister koud, dus ook wij gaan knallend het nieuwjaar in maar dan zonder vuurwerk.

Dat vermaledijde vuurwerk! Hoorde gister op het nieuws dat er nu al 2 woningen waren getroffen door een vuurwerkbom….echt als ik ergens druk om kan maken is dat het wel. Wat halen mensen zich in het hoofd om een vuurwerkbom door de brievenbus te gooien. Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen maar het had ook anders kunnen aflopen. Ik stel voor om brievenbussen af te schaffen!

Vuurwerk! Al die superknallen die je al heel de maand december hoort en waardoor (huis)dieren al in de stress schieten sinds begin december, daar zou oom agent tegen op moet treden. Nee dan wordt er doodleuk op tv gezegd; er is wel een nieuwe regel dat je vuurwerk pas vandaag vanaf 18.00 mag afsteken maar ja, dat gaan we niet controleren want er zijn andere prioriteiten. Wat is dan de boodschap? Joh ga lekker vuurwerk afsteken, wij rijden wel langs en knijpen een oogje toe, en als jij dan straks een oogje mist tja daar kan oom agent niets aan doen dan had je maar niet illegaal vuurwerk moeten kopen.

Via deze weg wil ik iedereen een goede jaarwisseling wensen en maak van het nieuwe jaar een top jaar.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.