30 april – Internationale Dag van de Dierenarts | Nationale Reddingbootdag | Internationale Dag van de Jazz

Internationale Dag van de Dierenarts

Iedere laatste zaterdag van april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. De organisator van deze dag, de World Veterinairy Association (WVA), vindt dat de dierenarts één dag per jaar in het zonnetje gezet moet worden.

Hier ben ik het volledig mee eens! Op het moment dat wij in Nieuwegein kwamen wonen moesten wij op zoek naar een dierenarts voor onze twee honden. We zijn uitgekomen bij Dierenartsenpraktijk Wijkersloot, een schot in de roos! De dierenartsen en paraveterinaire dierenartsassistenten die hier werken zijn oprecht begaan met dier en mens en staan altijd klaar voor je. In mijn optiek moeten we  niet alleen de dierenartsen maar óók de paraveterinaire dierenartsassistenten vandaag in het zonnetje zetten. Bij deze meiden!

Nationale Reddingbootdag

Gelukkig worden steeds meer jonge mensen donateur of vrijwilliger. En dat is van levensbelang voor de KNRM want ze draaien op deze vrijwilligers. Maar liefst 1.300 vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor het reddingswerk waarbij ze ondersteund worden door enkele beroepsschippers en personeel van het hoofdkantoor in IJmuiden. Dankzij vrijwillige bijdragen van mensen die de Reddingmaatschappij een warm hart toedragen kunnen de vrijwilligers hun werk blijven doen.

Redders aan Wal

Vandaag zetten alle 45 reddingsstations hun deuren wagen wijd open voor de donateurs en andere
belangstellende voor een kijkje in de keuken van de Redding Maatschappij. Maar niet alleen de deuren gaan open er worden ook spectaculaire demonstraties gegeven, rondleidingen en andere activiteiten voor jong en oud. En ben je een Redder aan Wal (donateur) dan mag je meevaren!
Wil je dolgraag meevaren maar ben je nog geen Redder aan Wal (donateur) dan is vandaag de uitgelezen dag om donateur te worden.

Wil je weten waar je vandaag terecht kunt als je een bezoek aan de KNRM wilt brengen, klik dan hier!

Internationale Dag van de Jazz

De Internationale Dag van de Jazz komt uit de koker van Unesco. Zij hebben deze dag in het leven geroepen om onze belangstelling te wekken voor jazz. “Jazz is wat de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten moed gaf en geeft, jazz inspireert wereldwijd miljoenen mensen die op zoek zijn naar vrijheid en vechten voor respect en menselijke waardigheid”, aldus UNESCO-directeur Irina Bokova.

Gelukkig is jazz niet meer zo het ondergeschoven kindje in Nederland. Geheel terecht overigens want als je er voor openstaat en de moeite neemt om te gaan luisteren dan zul je versteld staan hoe mooi jazz eigenlijk klinkt.

Vandaag begint ook de Week van de Watersport (van 30 april tot en met 8 mei). Klik hier voor meer info.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.