29 april – Internationale Dag van de Dans | Wereld Wensdag | Herdenkingsdag voor slachtoffers van chemische oorlogsvoering | Dag van de Immunologie

Internationale Dag van de Dans

Sinds 1982 is de Internationale Dag van de Dans een jaarlijks terugkomend evenement dat uit de koker komt van het CID, de Internationale Dansraad. Vandaag worden er daarom wereldwijd (gratis) danslessen, workshops en voorstellingen gegeven, zo ook in Rotterdam. Ben je beginner, gevorderde, professioneel of amateur? Het maakt niet uit, iedereen mag en kan mee dansen op het Schouwburgplein tussen 17.00-18.00 uur. Leiden laat zich niet onbetuigd op de Dag van de Dans. Er worden volop activitieten georgansieerd, wil je weten hoe wat en waar? Klik hier. Het is niet verplicht om mee te doen hoor, kijken mag ook. 😉

Een overzichtspagina van alle dans activiteiten kon ik helaas niet vinden.

Make-A-Wish Nederland

Acht jaar na de oprichting in de USA werd Make-A-Wish Nederland opgericht. Nu al meer dan 25 jaar actief om wensen te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 3-18 jaar. Op dit moment zijn er 6.210 wensen vervuld, wensen die de kinderen extra kracht geven om te vechten tegen hun ziekte. Wensen waardoor kinderen en mensen uit hun directe omgeving intens van genieten en weer energie van opdoen.

Wensen en dromen in vervulling laten gaan dat is toch het mooiste wat er is, helaas gaat de zon niet voor niks op. Wist je dat je voor 2 euro in de week kunt bijdragen om de wensen te laten uit komen? Of wordt een “WishWalker”. Nog meer ideeën vind je op de website van makeawishnederland.org. Of volg het voorbeeld van meervoudig Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors en wordt vrijwilliger!

Herdenkingsdag voor slachtoffers van chemische oorlogsvoering

Helaas vallen er nog dagelijks nieuwe slachtoffers van chemische oorlogvoering te betreuren. Het dodelijke zenuwgas sarin wordt (vermoedelijk) gebruikt in Syrië. Zoals je weet schuwt IS de inzet van chemische wapen niet, er zijn meerdere gevallen bekend waarin IS mosterdgas heeft ingezet. De CIA schijnt te kunnen bewijzen dat IS in staat is om kleine hoeveelheden chloor en mosterdgas te produceren.
Alleen herdenken is niet genoeg, daarmee stopt de productie en inzet van chemische wapens niet!

Thema Dag van de Immunologie: Immunotherapie

Sinds 2005 is Dag van de Immunologie dé dag voor Europese wetenschappers om immunologie onder de aandacht van de mensen te brengen. Vanwege het grote succes in Europa werd in 2007 besloten om deze dag wereldwijd te houden.
Deze dag heeft als doel om ons te laten zien hoe het eigen immuunsysteem kan worden gebruikt voor het bestrijden van ernstige ziekten zoals infecties, kanker of auto-immuunziekten.

Meer onderzoek zal meer levens redden!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.