30 april – Dag van de Eerlijkheid | Internationale Dag van de Jazz

Dag van de Eerlijkheid

De firma InShared, een online verzekeraar, is verantwoordelijk voor de eerste Nederlandse editie van Dag van de Eerlijk. Tis niet zo dat zij deze dag zelf bedacht hebben maar ze hebben wel deze van oorsprong Amerikaanse dag (National Honesty Day) omarmt. Ook wel logisch als je een online verzekeraar bent, want (tromgeroffel) laten we eerlijk zijn, wie is altijd even eerlijk met het reclameren? Nu we het daar over hebben, vandaag is ook de laatste dag dat je jouw naar eer en geweten ingevulde belastingaangifte kan indienen.

Wat je ook doet, wees eerlijk!

Vandaag worden wij uitgedaagd om eerlijk te zijn, en nu niet zeggen dat je altijd eerlijk bent. Uit onderzoek van verzekeraar InShared blijkt namelijk dat alhoewel wij ons zelf best wel eerlijk vinden, we dat echt niet altijd zijn. Geen verrassing toch? We hebben niet voor de niks de uitspraak “een leugentje om eigen bestwil”. Daar staat tegen over “ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel!” Ik zou dat maar onthouden want je kunt bijvoorbeeld gerust een foto op social media zetten waar een tig aantal filters over heen zijn gegaan, je wordt daar in het echt écht niet knapper van. Het is en blijft Wysiwyg! (What you see is what you get )

Internationale Dag van de Jazz

In 2011 besloot UNESCO dat het tijd werd voor een Internationale Dag van de Jazz (International Jazz Day) om ook de jeugd te enthousiasmeren voor deze inspirerende muziekstroming. De drijvende krachten achter Internationale Jazz Day zijn Irina Bokova, UNESCO-directeur-generaal en de legendarische jazzpianist en componist Herbie Hancock. Het doel van deze dag is de positieve boodschap van jazz te verspreiden. Jazz inspireer(t)de wereldwijd miljoenen mensen die op zoek waren (zijn) naar vrijheid, respect voor mensenrechten en menselijke waardigheid. Jazz gaat over verbinding en kracht.

Welke sleutelrol vervult jazz in onze maatschappij?

  • jazz biedt kansen voor meer wederzijds begrip en tolerantie
  • jazz bevordert de dialoog tussen culturen
  • jazz werkt als katalysator voor vrede en eenheid
  • jazz vermindert spanningen tussen individuen, groepen en gemeenschappen
  • jazz bevordert gendergelijkheid en diversiteit
  • jazz versterkt de rol van de jeugd in de sociale verandering
  • jazz stimuleert artistieke vernieuwing, improvisatie en nieuwe vormen van expressie
  • jazz stimuleert de interculturele dialoog en vergemakkelijkt de integratie van jongeren
  • jazz staat voor gelijkheid, vrijheid en broederschap

Vandaag worden in bijna 200 landen duizenden jazzoptredens georganiseerd, klik hier voor een overzicht.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.