29 april – People’s Climate March | Bookstore Day | Romeinenweek | Wereld Wensdag | Internationale Dag van de Dierenarts | Herdenkingsdag voor slachtoffers van chemische oorlogsvoering | Internationale Dag van de Immunologie | Wereld Tai Chi en Qigong Dag | Internationale bord- en kaartspellendag | Internationale Astronomie Dag | Internationale Dag van de Dans

People’s Climate March in Amsterdam

Om 14.00 uur gaat vanaf het Museumplein de People’s Climate March van start. Deze mars in Amsterdam is onderdeel van een wereldwijde beweging die ook in New York, Washington, Londen en Berlijn marsen organiseert. People’s Climate March: voor burgers met een hart voor het klimaat.

Independent Bookstore Day Nederland

Haal de beschuit met muisjes maar te voorschijn, we hebben er weer een “dag van” bij. 🙂 Vandaag vieren we de eerste Independent Bookstore Day in Nederland. Een dag waarop de boekhandel in de spotlight staat. Trouwens, deze dag is zoals zoveel “dagen van” komen overwaaien uit Amerika. Daar zag de eerste Bookstore Day het licht in 2014 en wel als California Bookstore Day, geïnspireerd op het succes van Record Store Day. De Nederlandse Independent Bookstore Day wordt georganiseerd door Libris, in samenwerking met de schrijver/journalist Yaël Vinckx

Natuurlijk wordt de consument niet vergeten vandaag; er zijn speciale exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of dagdeals te koop. Wel in kleine oplagen dus dat wordt op een drafje naar de boekhandel. Klik hier voor de locaties.

4e Romeinenweek

Tijdens de Romeinenweek (29 april – 7 mei) worden voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland iedere dag verschillende activiteiten georganiseerd. Het thema 100% Romeins? tijdens de Romeinenweek 2017 toont aan dat dé Romein, net zo min als dé Nederlander, niet heeft bestaan. Klik hier voor het programma.

Wereld Wensdag : Wishes-At-Work

Word voor één dag wensvuller en sta op World Wish Day een bepaald percentage van je omzet of een vast bedrag per verkocht product af aan Make-A-Wish Nederland. Het maakt niet uit hoeveel je geeft, als je maar wat geeft. Wist je trouwens dat je voor 2 euro in de week kunt bijdragen om de wensen van jonge kinderen met een levensbedreigende ziekte uit te laten komen? Nog meer ideeën vind je op de website van makeawishnederland.org.

Internationale Dag van de Dierenarts

Iedere laatste zaterdag van april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. De organisator van deze dag, de World Veterinairy Association (WVA), vindt dat de dierenarts één dag per jaar in het zonnetje gezet mag worden.

Hier ben ik het volledig mee eens! Op het moment dat wij in Nieuwegein kwamen wonen moesten wij op zoek naar een dierenarts voor onze twee honden. We zijn uitgekomen bij Dierenartsenpraktijk Wijkersloot, een schot in de roos! De dierenartsen en paraveterinaire dierenartsassistenten die hier werken zijn oprecht begaan met dier en mens en staan altijd klaar voor je. In mijn optiek moeten we niet alleen de dierenartsen maar óók de paraveterinaire dierenartsassistenten vandaag in het zonnetje zetten. Bij deze meiden!

Wat hebben we nog meer vandaag?

Door het grote aantal “dagen van” vandaag kan ik helaas niet bij elke topic stilstaan. Hieronder staan de andere “dagen van”, voor meer informatie klik op de titels.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.