3 november – Natuurwerkdag | Week van de Dialoog | Zeg Eens Hoi Dag | Cliché-dag | Kapladag | Dag van de Koorzanger | Dag tegen Rugpijn | Flight Simulator Weekend | Wereldmannendag

Natuurwerkdag

In augustus 2017 heeft de Gezondheidsraad nieuwe beweegrichtlijnen gepubliceerd die bepalen of iemand voldoende beweegt. Het onderzoeksbureau I&O Research heeft onderzocht hoeveel Nederlanders er voldoen aan deze nieuwe richtlijnen. Het blijkt dat slechts 42 procent voldoet aan de beweegrichtlijn. Wat is de Natuurwerkdag van vandaag dan een prachtige gelegenheid om in ieder geval vandaag meer te gaan bewegen.

Ben je nu extra gemotiveerd om je handen uit de mouwen te steken op Natuurwerkdag? Wil je weten waar je kan meehelpen klik dan hier voor het complete overzicht en meld je aan. Er is altijd wel een activiteit in de buurt te vinden. Dus hijs je in je rubberlaarzen of bergschoenen en ga met meer dan 10.000 andere vrijwilligers aan de slag om de natuur een opknapbeurt te geven. Het weer werkt in ieder geval mee vandaag, het wordt zonnig en droog.

Week van de Dialoog (2 t/m 11 november)

Gisteren ging op Dag van de Dialoog ook de Week van de Dialoog van start. Tijdens de Week van de Dialoog raken dialoogfans uit bijna 100 Nederlandse gemeenten in gesprek met elkaar en wisselen ervaringen, ideeën en dromen uit. Het thema van dit jaar is “Elkaar zien”.

Door de uiteenlopende achtergronden van de deelnemers wordt de kennis over elkaar vergroot waardoor een basis wordt gelegd voor prettiger samen leven, wonen en werken. Wil je meedoen aan een dialoog? Klik dan hier om naar een dialoogstad in jouw omgeving te gaan.

Nationale Zeg Eens Hoi (of Moi) Dag

Het blijkt dat behoorlijk wat mensen het eng vinden om zomaar een wildvreemde spontaan gedag te zeggen. Dat kan te maken hebben met onzekerheid, verlegenheid of zelfs angst. Met deze kennis in het achterhoofd brachten twee Groningers een t-shirt op de markt met daarop de tekst Moi! (een groet die bewoners van de noordelijke en oostelijke provincies van Nederland gebruiken). De hoop was (is) dat door deze T- shirts mensen op straat elkaar weer vaker gingen groeten.

Dj Niek van der Bruggen kwam na een gesprek met één van de bedenkers van de t-shirts op het idee voor de “Nationale Zeg Eens Hoi Dag”. Ik daag je uit om iedereen die je vandaag tegenkomt te begroeten? #ZegEensHoi

Iedere vriendschap is ooit begonnen met een simpel “hoi”

Zeg je wel eens “hoi” of “goedendag” tegen wildvreemde mensen die je op straat tegen komt? Ik wel hoor. Vaak begroet ik mensen als ik de hond uitlaat of als ik bijvoorbeeld naar de winkel loop. Knop zelfs gesprekken aan met een loslopende vreemde, gewoon omdat ik de interactie leuk vind. Persoonlijk ben ik geen type dat “hoi” zegt, ik ben meer van de goedemorgen / goedemiddag / goedenavond groet.

Waar ik het meest van geniet is de verbaasde blik in de ogen van de mensen als je ze spontaan een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond wenst. Je ziet ze nadenken, vervolgens zie je een kleine glimlach op het gezicht verschijnen en krijg je een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond terug. Eerlijkheidsgetrouw moet ik wel vaststellen dat ik zelden door onbekenden word begroet, meestal ben ik degene die als eerste een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond de ruimte in slinger.

Welke dagen staan nog meer in de agenda vermeld?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.