3 november – Dag van de Webshop | Nationale Zeg Eens Hoi Dag | Dag en Week van de Dialoog

Dag van de Webshop (BE)

Bij meer dan 200 Belgische webshops kan de online-shopper vandaag, morgen en overmorgen de virtuele winkelwagen vullen met veel unieke aanbiedingen, kortingen en/of extraatjes. Dat is het doel van de Dag van de Webshop; jij als klant kan een voordeeltje halen en de bekende en minder bekende webwinkels krijgen de kans krijgen om zich eens extra profileren. Waarom drie dagen? Mensen willen vaak nog eens goed nadenken voordat ze overgaan tot grotere (online) aankopen en dat was niet mogellijk binnen het oorspronkelijke concept van de 24-uurse Dag van de Webshop.

Nationale Zeg Eens Hoi (of Moi) Dag

Het blijkt dat behoorlijk wat mensen het eng vinden om zomaar een wildvreemde spontaan gedag te zeggen. Dat kan te maken hebben met onzekerheid, verlegenheid of zelfs angst. Met deze kennis in het achterhoofd brachten twee Groningers een t-shirt op de markt met daarop de tekst Moi!. De hoop was (is) dat door deze T- shirts mensen op straat elkaar weer vaker gingen groeten.

De dj Niek van der Bruggen kwam na een telefoongesprek met één van de bedenkers van de t-shirts op het idee voor de “Nationale Zeg Eens Hoi Dag”. Ga jij de uitdaging aan om iedereen die je vandaag tegenkomt te begroeten? Ik wel! Hoi!

Iedere vriendschap is ooit begonnen met een simpel “hoi”

Zeg je wel eens “hoi” of “goedendag” tegen wildvreemde mensen die je op straat tegen komt? Ik wel hoor. Vaak begroet ik mensen als ik de hond uitlaat of als ik bijvoorbeeld naar de winkel loop. Knop zelfs gesprekken aan met een loslopende vreemde, gewoon omdat ik de interactie leuk vind. Persoonlijk ben ik geen type dat “hoi” zegt, ik ben meer van de goedemorgen / goedemiddag / goedenavond groet.

Waar ik het meest van geniet is de verbaasde blik in de ogen van de mensen als je ze spontaan een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond wenst. Je ziet ze nadenken, vervolgens zie je een kleine glimlach op het gezicht verschijnen en krijg je een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond terug. Eerlijkheidsgetrouw moet ik wel vaststellen dat ik zelden door onbekenden word begroet, meestal ben ik degene die als eerste een goedemorgen / goedemiddag / goedenavond de ruimte in slinger.

Dag en Week van de Dialoog

Tijdens de Dag en Week van de Dialoog komen mensen uit 90 dialoogsteden in gesprek met elkaar en wisselen ervaringen, ideeën en dromen uit, Door de uiteenlopende achtergronden van de deelnemers wordt de kennis over elkaar vergroot waardoor een basis wordt gelegd voor prettiger samen leven, wonen en werken. Wil je meedoen aan een dialoog? Klik dan hier om naar een dialoogstad in jouw omgeving te gaan.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.