2 november – Nationale Overname Dag | Allerzielen | Internationale Dag voor de Uitbanning van onbestrafte Misdaden tegen Journalisten

Nationale Overname Dag

De Nationale Overname Dag wordt gezien als hét jaarlijkse event voor overnameadviseurs en voor iedereen die professioneel betrokken is bij fusies en overnames. Tijdens de Nationale Overname Dag leer je van ondernemers en adviseurs waar je allemaal op moet letten bij het kopen of verkopen van een bedrijf. Het is dus een dag gevuld leermomenten. Een dag waar ondernemers en investeerders elkaar ontmoeten, tis een ideale dag om te netwerken!

Allerzielen

Wist je dat Allerzielen voor het eerst werd gevierd in de Franse Benedictijnenabdij te Cluny in 998? Het was een gedenkdag voor alle gestorven kloosterbroeders. Voor de katholieken werd het een dag van gebed voor alle mensen die heengingen maar nog niet in de hemel zijn beland. Anno 2016 is Allerzielen een persoonlijke gedenkdag voor overleden dierbaren en vooral een familiegebeurtenis.

Er worden diversen activiteiten georganiseerd op 2 november, twee voorbeelden ; in de grote vijver in het Vondelpark (Amsterdam) mag je een brandend lichtje te water te laten, ter nagedachtenis van een bijzonder iemand. In het van Gogh kerkje in Nuenen kun je een mediumdemonstratie van medium Myrthe Bruinzeel van Spirit and Soul in Terheijden mee maken. Zij zal vanavond contact maken met dierbare overledenen.

Je kunt vanavond ook het Nationaal Allerzielen Concert in Zwolle bijwonen, Bach staat dit jaar centraal in de programmering. Drie van zijn meest geliefde werken, waaronder de Actus Tragicus, zijn in het programma opgenomen. Dichter en schrijver Karel Eykman zal tijdens het Nationaal Allerzielen Concert voorlezen uit zijn oeuvre.

Dag Uitbanning onbestrafte Misdaden tegen Journalisten

Volgens de statistieken van International Federation of Journalists zijn er sinds het begin van dit jaar 55 journalisten en/of andere mediaprofessionals gedood. Gewoon omdat ze hun werk deden, het brengen van onafhankelijke ongecensureerde berichten over wat er op dat moment gaande is in de wereld. Echter, slechts 1 op de 10 van deze moorden wordt onderzocht. De aanvallen op journalisten zonder dodelijke afloop scoren nog slechter. Daders worden niet ter verantwoording geroepen of niet veroordeeld.

Deze straffeloosheid brengt journalisten alleen maar meer in gevaar! Je kunt dus gerust stellen dat regeringen falen ten aanzien van het beschermen van journalisten en andere mediaprofessionals. Waarom nemen overheden hun verantwoordelijkheid niet en treffen ze maatregelen tegen degenen die journalisten aanvallen, bedreigen, ontvoeren en vermoorden? Het wordt tijd voor: Geen woorden maar daden!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.