4 november – Kapladag | Dag van de Koorzanger | Natuurwerkdag | Flight Simulator Weekend | Kunstweek | Landelijk Atelierweekend

Kapladag

Iedere eerste zaterdag in november is het Kapladag. Maar wat is in hemelsnaam “kapla”? Na een klein onderzoekje ben ik er achter dat “kapla” houten (speelgoed)stokjes waarmee je kunt bouwen. In eerste instantie is kapla-dag bedoeld voor kinderen maar de kapla-dummie zoals ik is ook welkom. Vandaag kun je op verschillende locaties in Nederland aan de gang met de stokjes. Ideaal educatief maar bovenal leuk uitje voor iedereen.

Dag van de Koorzanger

Dag van de Koorzanger wordt georganiseerd door de Westlandse Korenfederatie samen met Westland Cultuurweb. Op deze dag kun je kennis maken met het zingen in een koor en je kunt diverse workshops volgen. In de workshops staan stemtechniek, een thema of een specifiek genre koorzang centraal. Elke workshop wordt geleid door een deskundige en enthousiaste docenten. Ook niet koorzangers zijn natuurlijk van harte welkom!

Natuurwerkdag

Dat wordt een heerlijke zaterdag, jij met ruim 10.000 andere vrijwilligers de natuur in je omgeving een opknapbeurt geven. Jong en oud, zij aan zij, kleinschalig onderhoudswerk doen zoals: knotten van wilgen, hakhout afzetten of een bosperceel dunnen.

Wil je meehelpen op de Natuurwerkdag klik dan hier voor het complete overzicht en meld je aan. Er is altijd wel een activiteit in de buurt te vinden. Dus hijs je in je rubberlaarzen en trek je regenjas aan en geef de natuur een make-over.

Flight Simulator Weekend 

Wil jij ervaren hoe het voelt om piloot te zijn of wil je de nieuwste trends op het gebied van vliegsimulatoren zien, dan is het Flight Simulator Weekend natuurlijk de kers op de taart. Het grootste vluchtnabootser evenement vindt plaats bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

Kunstweek van 4 tot en met 12 november 

Tijdens de Kunstweek staat de beeldende kunst een week lang in de schijnwerpers. De Kunstweek wordt afgesloten met de Nationale Kunstdagen op 12 en 13 november in Ahoy Rotterdam. Laat je deze week verleiden tot een bezoek aan een kunstmuseum of galerie, maak eens kennis met de kunstuitleen of kunstenaar bij je in de buurt. Klik hier voor overzicht van de deelnemers.

Landelijk Atelierweekend

Dit weekend wordt voor de eerste keer het Landelijke Atelierweekend georganiseerd. Tijdens dit weekend worden er demonstraties en workshops gehouden, kun je kortingen op de aankoop van kunstwerken krijgen en stellen beroepskunstenaars hun atelier open. Altijd al eens een kijkje in een atelier van een kunstenaar willen nemen? Dan bof je dit weekend! Hier vind je een overzicht van de deelnemende ateliers

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.