hardloopdag

3 juni – Wereld Hardloopdag | Klompvoet Dag | Fietsdag | Vakbeurzen Dag | Dag van de Jonge Jury

Wereld Hardloopdag

Wereld Hardloopdag wordt jaarlijks op de eerste woensdag van juni gehouden. Ook dit jaar, corona-pandemie of nie. Zij het dan op gepaste afstand of virtueel. Het doel van Wereld Hardloopdag blijft hetzelfde: deel je passie voor hardlopen en probeer anderen te inspireren om ook te gaan hardlopen of überhaupt te gaan bewegen. Juist nu in deze corona tijd is bewegen belangrijker dan ooit. Veel mensen pakken het hardlopen op om hun hoofd leeg te maken, actief te zijn en gezond te blijven.

Meedoen aan de Wereld Hardlopendag?

Deelname aan Wereld Hardloopdag is eenvoudig. Beloof vandaag om minimaal 1.61 kilometer (1 mijl) te gaan hardlopen voor iemand die jou inspireert en tag een vriend om hetzelfde te gaan doen. Doe mee aan de Global Running Day Run 1 Tag 1 Challenge. Gebruik de hashtags #Run1Tag1 en #GlobalRunningDay op social media.

Global Running Day Club

Vijf deelnemers aan de Nederlandse Global Running Day maken kans op onderstaande prijzen

  • Asics Global Running hardlooppakket: een complete hardloopset ter waarde van €750 (2x)
  • Garmin FR245 Music: een GPS sporthorloge met muziek en geavanceerde trainingsfunctiester waarde van €349,99. (3x)

Wil je kans maken op bovenstaande prijzen? Meld je dan gratis aan voor Global Running Day Club en ga hardlopen.

Million Kid Run

De Million Kid Run is de jeugdafdeling van Global Running Day. De organisator, de New York Road Runners, hoopt dat kinderen zich vandaag aanmelden om te gaan hardlopen zodat ze kunnen ervaren hoe fijn het is om in beweging te zijn. Wellicht dat ze door vandaag deel te nemen de rest van hun leven geïnspireerd zijn om te blijven bewegen.

Wereld Klompvoet Dag

Ponseti International Association heeft 3 juni uitgeroepen tot Wereld Klompvoet Dag (World Clubfoot Day). De datum werd gekozen om de geboortedatum van Dr. Ignacio Ponseti te herdenken. Dr. Ignacio Ponseti is de ontwikkelaar en naamgever van de Ponseti-methode; een methode om klompvoeten te behandelen. Het doel van Wereld Klompvoet Dag is om de aandacht te vestigen op de klompvoet en de preventie ervan met behulp van de Ponseti-methode. Een niet chirurgische behandeling die met behulp van gips de voetjes weer probeert recht te maken. De Ponseti-methode is bijna 100 procent effectief mits deze door een opgeleide zorgverlener op de juiste manier wordt toegepast.

Wereld Klompvoet Dag is een belangrijke stap voorwaarts in het vergroten van het wereldwijde bewustzijn dat een klompvoet een behandelbare misvorming is. Op 3 juni wordt niet alleen Dr. Ignacio Ponseti herdacht, ook zijn overtuiging dat elk kind met een klompvoet recht heeft op behandeling. De Ponseti-methode is een hemels geschenk voor alle kinderen die met deze aandoening ter wereld komen.

Wereld Fietsdag

De Algemene Vergadering van de VN heeft op 12 april 2018 een resolutie aangenomen waarin 3 juni wordt uitgeroepen tot World Bicycle Day. Hiermee erkent de Verenigd Naties de bijdrage die de fiets levert aan een duurzamere toekomst. Waarom vond de Verenigde Naties het nodig om deze dag in het leven te roepen? Een aantal redenen; de fiets is een betrouwbaar, milieuvriendelijk en duurzaam vervoermiddel die in ontwikkelingslanden meer is dan alleen maar een transportmiddel. Het is de toegangspoort naar onderwijs, gezondheidszorg en sport. Bijkomend voordeel: op de fiets kom je tot rust en kun je ook de omgeving echt zien en beleven. Genoeg redenen om de lidstaten aan te sporen om de fiets te promoten.

Wereld Vakbeurzen Dag

Wereld Vakbeurzen Dag (Global Exhibitions Day) heeft dit jaar één hele duidelijk boodschap: vakbeurzen zijn de sleutel tot de wederopbouw van economieën. Daar kun je het mee eens of oneens zijn maar zo ziet de organisator van de werelddag de rol van vakbeurzen. Je kunt er niet om heen, vakbeurzen zijn wereldwijd voor lokale economieën een stimulans voor bedrijfsgroei. Beurzen zijn de marktplaatsen en ontmoetingsplaatsen voor hele bedrijfstakken, regionaal, nationaal en internationaal.

Hoe geef je de economie een boost?

Wil je de economie een boost geven dan zijn beurzen daarbij noodzakelijk. Je kunt veel online regelen maar het vertrouwen tussen klant en leverancier kan niet worden opgebouwd en onderhouden met digitale media alleen. Als je iemand echt in de ogen kan kijken heeft een grote toegevoegde waarde. Op vakbeurzen wordt jaarlijks € 251 miljard aan bedrijfsverkopen omgezet. Vakbeurzen zijn een bewezen en betrouwbare methode om bedrijfsgroei te stimuleren. Maar, als ik even negatief mag worden, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Dagen die door COVID-19 zijn afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht