2 juni – Alpe d’HuZes | Dag van de Coach | Milieudag | Avond van het Spannende Boek | Nationale Overblijfdag | Week van het Papier

Alpe d’HuZes

Ik heb bewondering voor iedereen die meedoet aan Alpe d’HuZes, Alpe d’HuZus en Alpe d’HuKids.
De Alpe d’Huez heb ik met de auto opgereden en dus met eigen ogen gezien hoe steil en lang die klim is. Ik geef het je te doen om 1.061 hoogtemeters hardlopend, wandelend of fietsend te overbruggen. Het traject is in totaal 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %.

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte, want je doet niet voor niets aan deze actie mee!

Dag van de Coach, thema: “geluk”

Als ik het woord coach lees dan denk ik automatisch aan voetbal maar er wordt denk ik een ander soort coach bedoeld aangezien deze dag door het vakblad Tijdschrift voor Coaching wordt georganiseerd en niet door Voetbal International. Alhoewel, als ik de definitie van coach lees dan geldt dat ook voor een voetbalcoach. De definitie: een coach houdt zich op professionele basis bezig met het begeleiden van een persoon bij:

  • het uitvoeren van complexe handelingen
  • het vinden van antwoorden op vragen
  • het vinden van oplossingen voor problemen
  • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden

Wellicht kan Danny Blind wat opsteken tijdens Dag van de Coach want het lijkt mij stug dat hij het geluk gevonden heeft als bondscoach van het Nederlands elftal. 😉

Nationale Milieudag

De Nationale Milieudag is een themadag bedoeld voor een specifieke doelgroep maar desalniettemin kan het géén kwaad als jij en ik ook weer eens stilstaan bij het milieu en hoe wij het met z’n allen naar de klote helpen.

Avond van het Spannende Boek

Aan de vooravond van de Spannende Boeken Weken ( 3 t/m 19 juni) vindt tijdens de Avond van het Spannende Boek de uitreiking van de Gouden Strop en de Schaduwprijs plaats. De prijzen voor het beste Nederlandstalige spannende boek en voor het beste debuut. Wordt een spannende avond!

Nationale Overblijfdag

Het begeleiden van kinderen in de tussenschoolse opvang (TSO) is bepaald geen kattenpis! Dus de vrijwillige medewerkers en/of pedagogisch medewerkers die tussen de middag jouw kind op school opvangen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kortom om meer aandacht, ondersteuning en begrip voor het werk in de tussenschoolse opvang te genereren is de eerste donderdag van juni uitgeroepen tot Nationale Overblijfdag!
Wil je meer info? Klik hier.

Waarom Week van het Papier?

Tijdens de Week van het Papier (30 mei t/m 5 juni) staat de papier- en kartonindustrie in de schijnwerpers en worden door deze sector allerlei activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met deze bedrijfstak. Als je op zoek bent naar een interessante en uitdagende baan in een innovatieve sector of als je een studierichting moet kiezen dan is misschien werken bij een papierfabriek iets voor je.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.