2 juni – Dag van de Bouw | Graskaasdag | Huidkankerdag | Dag van de Muziek | Museumnacht Leiden | Week van de Amateurkunst

Dag van de Bouw

Nieuwsgierig naar hoe een schaatsbaan of station wordt gerenoveerd? Heb je altijd weleens op een bouwterrein willen staan? Dan is vandaag dé dag voor jou! Op Dag van de Bouw worden verspreid over Nederland 130 bouwlocaties opengesteld voor het publiek. Je krijgt vandaag een unieke kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen op bouwplaatsen die normaliter gesloten zijn voor het publiek. Klik hier als je wilt weten welke bouwlocaties op Dag van de Bouw opengesteld zijn.

Graskaassdag

Op de feestelijke Graskaasdag worden in Woerden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo’n 125 kilo geveild. De opbrengst gaat elk jaar naar andere goede doelen. Dit jaar zijn de goede doelen: Stichting De Meerpaal en World Servants. De dag begint om 09..30 met een tocht door het centrum van klassieke tractoren en kaasbrikken die de kaas naar het Kerkplein brengen. Muziek en de streek-, kaas-, en kramenmarkt ontbreken natuurlijk niet.

Huidkankerdag

Heb jij een licht huidtype, gebruik je medicatie die het immuunsysteem remmen of ben jij iemand die je hobby of beroep veel in de zon bent dan loop je meer risico op huidkanker. Het credo is dan ook: smeren smeren smeren! Maar dat geldt trouwens voor ons allen want niemand is immuun voor huidkanker. Laat daarom ook regelmatig je huid nakijken op huidkanker en niet alleen op Huidkankerdag.

Wist je dat in de periode 1990-2017 bij mannen het aantal nieuwe gevallen bijna verviervoudigd is en voor vrouwen bijna verdrievoudigd? Wat ik verder erg opvallend vind is dat mannen vaker melanoom van de huid krijgen en aan de gevolgen hiervan overljiden dan vrouwen. (bron: volksgezondheidenzorg.info

Wist je dit over huidkanker?

  • huidkanker tot de top 3 van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland behoort
  • het aantal zon-uren voor je twingste jaar bepaald of je op latere leeftijd huidkanker krijgt?
  • straling van een zonnebank net zo gevaarlijk is?

Dag van de Muziek

In Den Helder krijgen amateur muzikanten en dansgroepen op Dag van de Muziek de kans om zich op verschillende locaties te tonen aan een groot publiek. Dit jaar zijn er 18 locaties, 105 acts en ruim 1.500 deelnemers.

10e editie Museumnacht Leiden

Ben je een liefhebber van cultuur? Dan kom jij tijdens de 10 editie van Museumnacht Leiden zeker aan je trekken. Van 17:00 tot 01:00 bieden elf musea een podium voor tentoonstellingen, muzikale optredens, interactieve workshops en lezingen. Klik hier voor een overzicht van Museumnacht Leiden. Toch meer zin in een feestje? Bezoek dan de afterparty ibij de Waag.

Week van de Amateurkunst (#WAK)

De Week van de Amateurkunst is een evenement voor iedereen in de gemeente Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten. Een week zal het centrum van Enschede het podium zijn voor kunst in allerlei vormen. Op de website van Week van de Amateurkunst staat wie, wat en wanneer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.