afbeelding versterkt golden retriever

3 februari – Internationale Golden Retriever Dag | Elmo | The Day The Music Died | Landelijke Pootaardappeldag

Internationale Golden Retriever Dag

De eerste keer dat Internationale Golden Retriever Dag werd gevierd was in het jaar 2012. Kristen Shroyer van iheartgoldenretrievers was de bedenker van Internationale Golden Retriever Dag. Hoe het begon: op een dag, terwijl ze naar het nieuws keek met een kopje koffie in d’r hand en haar Golden Retriever Quincey aan haar voeten, kwam de National Eat Cherry Pie Day prominent in het nieuws. Kristen was stomverbaasd dat voor zoiets een “nationale” dag was. Dan zal er voor Golden Retrievers ook wel een speciale dag zijn, dacht ze. Helaas die was er nog niet.

Waarom valt Internationale Golden Retriever Dag op 3 februari?

Juist. Geen dag voor Golden Retriever. Dus waarom er niet een beginnen? Dankzij sociale media kreeg Kristen veel aandacht voor haar eerste Internationale Golden Retriever Day. Maar waarom koos ze voor 3 februari? Dat was de geboortedag van haar Golden Retriever Quincey. Hij was een schat van een hond die helaas al op 7 jarige leeftijd aan de kanker overleed. Daarom valt Golden Retriever Day op 3 februari, een herdenkingsdag voor Quincey.

Elmo is jarig, hiep hiep hoeraaa!

De altijd blije vriendelijke speelse rode Muppet van Sesamstraat wordt vandaag 3,5 jaar! Net zoals vorig jaar, dat jaar daarvoor en ga zo maar door, Elmo is en blijft altijd 3,5 jaar oud. Als we de leeftijd van Elmo zouden koppelen aan het jaar van zijn debuut, volgens Muppet-Wiki was dat in 1979, dan wordt Elmo vandaag 43 jaar. Andere bronnen beweren dat zijn eerste optreden in het jaar 1972 was, niet als de “volwassen” Elmo maar als “baby muppet”.

Weet jij trouwens waarom Elmo zulke grote ogen heeft?

Dat komt omdat hij zo verzot is op wasabi, de bekende pittige smaakmaker uit de Japanse keuken. Wasabi is niet alleen lekker bij sushi, als je wasabi mengt met crème fraîche krijg je een overheerlijk dipsausje. Buiten dat wasabi lekker is, zit wasabi vol met antioxidanten. En die antioxidanten helpen bij het verminderen van het risico op kanker. Maar dan moet je wel de échte wasabi hebben en niet de “wasabipasta” uit die supermarkt-tubetjes. Daarin zit géén wasabi maar mierikswortel, mosterdpoeder en groene kleurstof.

The Day The Music Died

Op 3 februari 1959 stortte kort na 13.00 een vliegtuigje neer met aan boord drie legendarische Rock ’n Roll sterren; de 22-jarige Buddy Holly (Peggy Sue), de 28 jarige J.P. “The Big Bopper” Richardson (Chantilly Lace) en de 17-jarige Ritchie Valens (Donna). Hun dood sloeg wereldwijd in als een bom en sommige zagen het alsof er een einde kwam aan de Rock ’n Roll en haar muziek.

Don McLean: American Pie

Ook de toen 13-jarige Don McLean was geschokt door de plotselinge dood van zijn idool en muziekheld Buddy Holly. Twaalf jaar later (1971) brak Don McLean wereldwijd door met het lied American Pie, en het zal je niet verbazen dat de eerste 13 zinnen van het lied over Buddy Holly gaan. De laatste zin van deze 13 The day the music died wordt algemeen gebruikt om het abrupte tragische einde van de Rock ’n Roll sterren Buddy Holly, The Big Bopper en Ritchie Valens mee te beschrijven.

American Pie
A long, long time ago
I can still remember how that music used to make me smile
And I knew if I had my chance
That I could make those people dance
And maybe they’d be happy for a while

But February made me shiver
With every paper I’d deliver
Bad news on the doorstep
I couldn’t take one more step

I can’t remember if I cried
When I read about his widowed bride
But something touched me deep inside
The day the music died

Helaas heeft COVID-19 nog steeds negatieve invloed

Deel dit bericht