3 februari – Dag van de Accordeon en de Trekharmonica | Elmo | The Day The Music Died

15e editie Dag van de Accordeon en de Trekharmonica

De Stadsschouwburg van Harlingen is vanmiddag het domein van de accordeon en trekharmonica. Deelnemers en bezoekers zullen zich laven aan de klanken uit de accordeon en trekharmonica. En echt waar, niets is te gek, alles komt voorbij, van populair tot klassiek en alles wat er tussen in zit. Juist deze afwisseling qua muziekstijlen is kenmerkend voor dit festival. Ter afsluiting zullen alle muzikanten het podium vullen voor de grand finale. Klik hier voor meer info en de exacte locatie.

Elmo is jarig: hiep hiep hoeraaa!

De altijd blije vriendelijke speelse rode Muppet van Sesamstraat wordt vandaag 3,5 jaar! Net zoals vorig jaar, dat jaar daarvoor en ga zo maar door, Elmo is en blijft altijd 3,5 jaar oud. Als we de leeftijd van Elmo zouden koppelen aan het jaar van zijn debuut, volgens Muppet-Wikia was dat in 1979, dan wordt Elmo vandaag 39 jaar. Andere bronnen beweren dat zijn eerste optreden in het jaar 1972 was, niet als de “volwassen” Elmo maar als “baby Muppet”.

Wasabi

Weet jij trouwens waarom Elmo zulke grote ogen heeft? Dat komt omdat hij zo verzot is op wasabi, de bekende pittige smaakmaker uit de Japanse keuken. Wasabi is niet alleen lekker bij sushi, als je wasabi mengt met crème fraîche krijg je een overheerlijk dipsausje.

Buiten dat wasabi lekker is, zit wasabi vol met anti-oxidanten. En die anti-oxidanten helpen bij het verminderen van het risico op kanker. Maar dan moet je wel de échte wasabi hebben en niet de “wasabipasta” uit die supermarkt-tubetjes. Daarin zit géén wasabi maar mierikswortel, mosterdpoeder en groene kleurstof.

The Day The Music Died

Zestig jaar geleden op 3 februari 1959 stortte net na 13.00 een vliegtuigje neer met aan boord drie legendarische rock ‘n’ roll-sterren; de 22-jarige Buddy Holly (Peggy Sue), de 28 jarige J.P. “The Big Bopper” Richardson (Chantilly Lace) en de 17-jarige Ritchie Valens (Donna). Hun dood sloeg wereldwijd in als een bom en sommige zagen het alsof er een einde kwam aan de rock and roll en haar muziek.

Ook de toen 13-jarige Don McLean was geschokt door de plotselinge dood van zijn idool en muziekheld Buddy Holly. Twaalf jaar later (1971) brak Don McLean wereldwijd door met het lied “American Pie“, en het zal je niet verbazen dat de eerste 13 zinnen van het lied over Buddy Holly gaan. De laatste zin van deze 13 “The day the music died” wordt algemeen gebruikt om het abrupte tragische einde van de rock ‘n’ roll-sterren Buddy Holly, The Big Bopper en Ritchie Valens mee te beschrijven.

American Pie

A long, long time ago

I can still remember how that music used to make me smile

And I knew if I had my chance

That I could make those people dance

And maybe they’d be happy for a while

 

But February made me shiver

With every paper I’d deliver

Bad news on the doorstep

I couldn’t take one more step

 

I can’t remember if I cried

When I read about his widowed bride

But something touched me deep inside

The day the music died

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.