28 januari – Europese Dag van Databescherming | Gedichtendag | Poëzieweek

Europese Dag van  Gegevensbescherming, Europese Dag van Databescherming of Europese Dag van de Dataprivacy? Hoe je de European Data Protection Day ook noemt, iedereen heeft recht op bescherming van persoonsgegevens in alle aspecten van het leven: thuis, op het werk, tijdens het winkelen, bij het ontvangen van medische behandeling, op een politiebureau of op het internet.

Doel van Europese Dag van Databescherming

Sta eens stil bij wat er gebeurd met je persoonlijke gegevens als ze in de verkeerde handen vallen. Weet jij überhaupt welke rechten je hebt als een bedrijf is gehackt en je medisch dossier “op straat ligt ”?
Niet alleen personen maar ook bedrijven en overheden worden vandaag aangemoedigd een privacy check te doen. Want hoe zit het eigenlijk met je privacy instellingen op social media?

Nationale Gedichtendag

Vandaag wordt in Nederland en Vlaanderen voor de 17e keer de Gedichtendag gehouden. Omdat
vanwege Gedichtendag in veel steden enorm veel activiteiten, optredens, blicaties, prijzen en feestelijkheden worden georganiseerd was één dag gewoonweg te weinig. Daarom is in 2013 besloten het niet alleen bij Gedichtendag te houden, zo is de Poëzieweek ontstaan.

Thema 4de Poëzieweek: Herinnering

Grijp deze dag aan om een gedicht te schrijven en te delen op social media met #Gedichtendag. Gooi je haren los en geef de Shakespeare of Annie M.G. Schmidt die in je zit de ruimte. Ter inspiraite het eerste couplet van het gedicht “Herinnering” van Annie M.G. Schmidt:

Ik heb jou eens ontmoet in achttien-zeven

Of achttienhonderd-acht, zoo ongeveer……

In elk geval was ’t in een vorig leven

En aan je oogen kende ik je weer..

Poëziegeschenk

Deze week is een echt feest voor de poëzieliefhebbers want als je tijdens de Poëzieweek voor € 12,50 besteed aan het kopen poëzie krijg je van je boekenwinkel het Poëziegeschenk cadeau.
Dit jaar is het geschreven Poëziegeschenk geschreven door de Vlaamse auteur Stefan Hertmans en is getiteld Neem en lees. Hoe mooi is dat!

Wachtpoëzie en Out of Office Poetry

Als bedrijf meedoen aan de Poëzieweek? Natuurlijk! Grijp deze week aan om die inspiratieloze, suffe, altijd dezelfde berichten op het antwoordapparaat te vervangen door een prachtig melodieus klinkend op poëzie geinspireerde tekst. En wat dacht je er van om de volgende tekst: “Ik ben niet op kantoor bla bla bla….te vervangen door bijvoorbeeld dit gedicht van Joke van Leeuwen:

Mijn stoel is leeg, de deur is dicht

en ik ben even uit het zicht

maar als er dingen zijn die dringen

stuur deze blijver een bericht:

[mailadres collega]

Voor meer inspiratie verwijs ik je naar poezieweek.com, klik hier en je weet waarom!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.