afbeelding versterkt wereld compassie dag

28 november – Wereld Compassie Dag | Small Business Saturday | Niet-Winkeldag | Internationale Aura Bewustwordingsdag | Fair Saturday

Wereld Compassie Dag

Laat ik op Wereld Compassie Dag beginnen om uit te leggen wat mijn inziens het verschil is tussen compassie tonen of medelijden hebben met. Want voor mijn gevoel zit er wel degelijk een verschil ook al zegt het woordenboek dat het synoniemen zijn. Kijk, als je medelijden hebt met iemand, dan treur je over het ongelukkige lot dat iemand is overkomen. Als je compassie hebt voor iemand dan toon je begrip voor zijn/haar situatie.

Wat betekent compassie voor jou?

Zelf gebruik ik het woord compassie weleens in geschrift en het gesproken woord. Dan roep ik: heb compassie met me. In de hoop dat iemand zich kan inleven in mijn situatie en milder zal zijn. Als ik heel eerlijk ben dan zou ik best weleens wat meer zelf-compassie kunnen ontwikkelen. Hoe zit dat bij jou? Denk je daar ooit over na?

Small Business Saturday

Wat een begrip in Amerika is maar nog niet bij ons is Small Business Saturday. Een dag die in 2010 door American Express in het leven werd geroepen en die mensen aanspoort om de zaterdag na het Black Friday geweld bij de kleine (lokale) ondernemers te gaan shoppen.

Niet-Winkeldag

De Niet-Winkeldag is een consumptie-bewustwordingsdag en tevens internationale protestdag tegen de westerse consumptiemaatschappij. In 1995 werd door de Omslag (Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling) de Niet-Winkeldag, ook bekend als de koopnietsdag, in Nederland geïntroduceerd.

Consumeerderen of Consuminderen?

Ben jij een impuls koper, iemand die koopt om het kopen of ben jij iemand die per se altijd de laatste gadgets moet hebben, ongeacht of je er iets mee kunt doen of niet? Hoe bewust ben jij eigenlijk van je eigen koopgedrag? Mijn koopgedrag hangt af van de inhoud van mijn portemonnee, en aangezien die niet zo rijk gevuld is dat ik aan elke hype of mode kan meedoen schaar ik mezelf onder de personen die zich bewust zijn van hun eigen koopgedrag. Maar ook ik heb weleens last van impulsaankopen hoor, ben echt geen heilige.

Internationale Aura Bewustwordingsdag

Internationale Aura Bewustwordingsdag wordt jaarlijks op de vierde zaterdag van november gevierd. Een dag die ons onderwijst over hoe onze fysieke en mentale gezondheid onze aura’s beïnvloedt. Het woord aura is afkomstig uit het Latijnse en betekent onder andere wind of adem. Tegen de 19e eeuw begon het woord aura een kwaliteit of energie te beschrijven die van een persoon of ding afkomstig was. Aura’s zijn meestal geassocieerd met New Age.

Wat betekent de kleur van je aura?*

Sommige mensen beweren aura’s rond andere mensen te zien. Ze zeggen dat aura’s inzicht geven in iemands overtuigingen, gedachten en persoonlijkheden. Ze zien deze aura’s vaak in verschillende kleuren. Elke kleur wordt verondersteld een andere betekenis te hebben. Hieronder staat in een beknopte versie wat de kleuren betekenen:

  • rood – sterk, avontuurlijk, passievol
  • oranje – sociaal, gevoelig en vreugdevol
  • geel – analytische sterk en intelligent
  • groen – liefdevol en warm persoon
  • blauw – rust en wijsheid, creatief, nieuwsgierig en vernieuwend.
  • paars – intuïtief en spiritueel
  • wit – pure ziel, hoog ontwikkeld en creatief
  • grijs – een energiestroom is geblokkeerd
  • bruin – je mag meer jezelf zijn
  • zwart – iemand heeft een angst of emotionele pijn

*bron: hetengelendagboek.nl)

Onderstaande dag is afgelast vanwege covid-19

Deel dit bericht