afbeelding versterkt Green Friday

27 november – Green Friday | Black Friday | E-mailloze Vrijdag | Internationale Dag voor Systeemingenieurs | Belgian Roof Day

Green Friday

Nee, niet Orange is the new Black maar ik lees dat het net anders zit. Green is the new Black namelijk, althans in de ogen van de Franse milieuorganisatie Envie die het concept Green Friday in 2017 bedacht. Zij willen de koopgekte en het consumeerderen rondom Black Friday de kop indrukken. De Nederlandse stichting Tree for All heeft dit concept het hare gemaakt en komt met een groen alternatief, de Green Friday Deals. Dit zijn haar groene koopjes: 2 bomen voor € 10,00, 5 bomen voor € 25,00 en 20 bomen voor € 50,00. Krijg je de bomen thuis gestuurd? Nee, de stichting Trees for All plant namens jou de bomen in Nederland en het buitenland. De actie loopt tot en met 30 november. Wat je wel thuis gestuurd krijgt is een certificaat met jouw naam er op (per mail). Misschien wel een leuk idee om uit naam van Sinterklaas of de Kerstman aan iemand te geven.

Kom lekker green shoppen in het bos

Meer bedrijven scharen zich achter het idee van Trees for All. Bedrijven zoals Decathlon, V&D en Dille en Kamille omarmen Green Friday. Bedrijven die voor duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bij Ikea hebben ze de campagne “Bring Back Friday” gelanceerd. Tot en met 3 december 2020 krijg je de dubbele waarde van je ingeleverde product terug. Niet handje contantje, je krijgt een IKEA tegoedbon. De teruggebrachte producten krijgen in de keupjesheuk voor meuk een tweede kans.

Black Friday

Vandaag is het Black Friday en aanstaande maandag Cyber Monday, twee ontzettend populaire koopjesdagen met super hoge kortingen op producten. Maar let op, want niet alle koopjes zijn ook echt koopjes. De oorsprong ligt in Amerika maar intussen is het in meer landen een begrip geworden. Ook in Nederland en België. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende winkels op Black Friday in Nederland en hier voor Belgïe.

E-mailloze Vrijdag

Ben jij slaaf van je inbox? Reageer jij reactief op je inbox? Dan ben je een slaaf van je inbox! Ik zie je al zitten, op het moment dat jij een notificatie binnenkrijgt dan ga jij a la minuut kijken, reultaat: je bent afgeleid en aan het einde van de dag ben je minder productief geweest. Dat reactieve gedrag zorgt voor veel stress. Wil je geen gestresste slaaf zijn van je inbox dan heb ik de gouden tip voor je: check je inbox slechts 3 maal per dag op gezette tijden. Als je bijvoorbeeld een negen tot vijf baan hebt check dan je e-mail om 10.00, om 13.00 en om 16.00. Meer is echt niet nodig want laten we eerlijk zijn, de papieren brievenbus checken we toch ook niet van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat? Toch?

Structuur nodig? Gebruik de AAA-regel

Staat jouw inbox altijd vol met berichten? Reageer je vaak te laat op een e-mail? Probeer dan eens om vanaf maandag je inbox volgens de AAA-regel te ordenen:

  • Actie → op deze e-mail moet je meteen reageren of iets mee doen
  • Afdanken → overbodige en niet voor jou interessante relevante e-mails verwijderen
  • Archief → e-mails die je moet bewaren sla je hier in op

Internationale Dag voor Systeemingenieurs

Wie is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van complexe netwerken, de programmering van computertoepassingen en databasemanagement? Juist, de systeemingenieur! Systeemingenieurs zijn cruciaal voor het succes van systeemimplementaties en leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van een bedrijf. Het is de bedoeling dat wij op International Systems Engineer Day onze waardering uitspreken en/of tonen aan de aanwezige systeemingenieur. Je kunt als systeemingenieur vandaag ook zelf de slingers ophangen en jezelf een schouderklopje geven voor alle geweldige systemen die je hebt geïmplementeerd!

Onderstaande dag is verplaatst vanwege covid-19

Deel dit bericht