28 mei – Internationale Masturbatie dag | Internationale Hamburgerdag | Dag van de Vrouwelijke Hygiëne | Amnesty International Dag

Internationale Masturbatie Dag

Ja je leest het goed, het is vandaag Internationale Masturbatie Dag! Kan het je nog sterker vertellen, de hele maand mei staat intussen op de kalender als International Masturbation Month! In Groot-Brittannië en Australië staat deze dag beter bekend als “Wankers Day”, en wordt daar uitbundig en vol overgave gevierd. Vind de naam “wanker” (rukker) overigens wel erg suggestief. Net als of vrouwen niet masturberen, maar dit terzijde! International Masturbation Day is een dag die veel aandacht trekt. Of dat terecht is kun je pas beoordelen als je weet waarom deze dag in 1995 het licht zag. Heel eerlijk gezegd wist ik dit niet maar mijn voorstelling over het ontstaan blijkt heel anders te zijn dan de werkelijke reden.

Good Vibrations

De Amerikaanse seksshop Good Vibrations riep op 7 mei 1995 de International Masturbation Day uit ter ere van de in 1994 ontslagen surgeon-general Joycelyn Elders. Zij werd ontslagen omdat zij suggereerde dat op scholen masturbatie moest worden gepromoot als alternatief voor andere riskantere vormen van seksuele activiteiten.
De boodschap die hieraan gekoppeld kan worden is dat masturberen zo iets onnatuurlijks is dat je er vooral niet over mag spreken laat staan aanmoedigen. Terwijl niets zo natuurlijks is als masturberen, en dat mag gezegd worden! En het grappige is, uiteraard met de kennis van nu, dat toenmalig president Bill Clinton degene was die haar ontsloeg.

Internationale Hamburgerdag

In aanmerking nemende dat een Nederlander gemiddeld 25 hamburgers per jaar eet zal de Internationale Hamburgerdag een dag zijn die bij veel mensen bekend is. De vraag van de dag luidt: Wat eten we vanavond ? Juist, hamburger! Wordt het een hamburger van vlees, groente, vis of vegan? Gaat de burger in de pan of op de BBQ? Ik hoop het laatste, dan is een hamburger toch op zijn lekkerst. 🙂

Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

Tijdens Menstrual Hygiene Day (#MHday2018wordt wereldwijd aandacht besteed en gevraagd voor menstruatie en hygiëne. Voor ons is menstruatie en hygiëne normaal, het hoort er bij. De menstruatie is een ongemak die wij gelukkig te lijf kunnen gaan met een overvloed aan keuzes van maandverbanden en tampons. In veel landen zijn deze producten echter niet verkrijgbaar of kunnen de vrouwen het niet betalen en gebruiken ze sokken, gedroogde bladeren, gras, as, kranten of zelfs zand om hun menstruatiebloed op te vangen.

Vaak staan wij niet stil bij het feit dat de sanitaire voorzieningen niet overal even goed geregeld zijn. En daar wordt vandaag wereldwijd aandacht voor gevraagd. Voor meer informatie over Menstrual Hygiene Day, klik hier.

Amnesty International Dag

Op 28 mei 1961 stond in The Observer (een Britse zondags krant) het artikel “The Forgotten Prisoners” van de advocaat Peter Benenson te lezen. Een artikel dat ging over twee Portugese studenten die waren gevangengezet omdat ze op de vrijheid hadden geproost. Benenson klom letterlijk en figuurlijk in de pen en startte een internationale amnestiecampagne. Deze campagne droeg de naam “Appeal for Amnesty” en drong aan op de vrijlating van de twee. De campagne werd een groot succes en daarmee was Amnesty International geboren.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Nederlandse afdeling van Amnesty werd opgericht, een mooie gelegenheid om Amnesty te steunen, op welke manier dan ook.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.