28 mei – Dag van het Park | Internationale Hamburgerdag | Dag van de Vrouwelijke Hygiëne | Week van de Bij

Dag van het Park

Na 25 jaar stopt provincie Vlaanderen met het organiseren van de “Dag van het Park”. De reden hiervoor is dat het Agentschap voor Natuur en Bos ervoor gekozen heeft om alles waar de “Dag van het Park” voorstond een plaats te geven in de campagne Week van het Bos. Het programma Natuur in je Buurt blijft bestaan. Provincie Antwerpen neemt het stokje over en zoals vanouds blijft de laatste zondag van mei in de agenda staan als “Dag van het Park”.

Dag van het Park in Nederland

De landelijk “Dag van het park” wordt officieel in Nederland op zondag 28 mei gevierd, echter sommige gemeenten kiezen voor een andere datum om hun park onder de aandacht te brengen.

Wat ik wel jammer vind is dat ik geen overzichtspagina heb kunnen vinden welke gemeenten in Nederland meedoen aan de van origine Belgische Dag van het Park. Via Google kun je vrij gemakkelijk achterhalen welke steden meedoen, de lokale media zal in de meeste gevallen ook wel aandacht geven aan Dag van het Park maar ik blijf er bij een overzichtspagina was wel makkelijk geweest. Wie pakt het op?

Internationale Hamburgerdag

In aanmerking nemende dat een Nederlander gemiddeld 25 hamburgers per jaar eet zal de Internationale Hamburgerdag een dag zijn die bij veel mensen bekend is. De vraag van de dag luidt: wat eten we vanavond ? Juist, hamburger! Wordt het een hamburger van vlees, groente, vis of vegan? Gaat de burger in de pan of op de BBQ? Ik hoop het laatste, dan is een hamburger toch op zijn lekkerst. 🙂

Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

Tijdens Menstrual Hygiene Day wordt wereldwijd aandacht besteed en gevraagd aan menstruatie en hygiëne. Voor ons is menstruatie en hygiëne normaal, het hoort er bij. De menstruatie is een ongemak die wij gelukkig te lijf kunnen gaan met een overvloed aan keuzes van maandverbanden en tampons. In veel landen zijn deze producten echter niet verkrijgbaar of kunnen de vrouwen het niet betalen en gebruiken ze sokken, gedroogde bladeren, gras, as, kranten of zelfs zand om hun menstruatiebloed op te vangen.

Vaak staan wij niet stil bij het feit dat de sanitaire voorzieningen niet overal even goed geregeld zijn. En daar wordt vandaag wereldwijd aandacht voor gevraagd. Voor meer informatie over Menstrual Hygiene Day, klik hier.

Waarom op 28 mei?

Deze dag is niet random gekozen, er zit een hele logica achter. Mei is de 5e maand van het jaar; de 5 vertegenwoordigt de 5 dagen van het gemiddeld aantal dagen (tussen 2-7) dat een vrouw of een meisje elke maand menstrueert. De 28 vertegenwoordigt het gemiddelde aantal dagen in een menstruele cyclus.

4e editie Week van de Bij

De Week van de Bij wordt vandaag feestelijk afgetrapt in het Provinciaal bezoekerscentrum De Nachtegaal in De Panne met voor het brede publiek diverse BIJzondere activiteiten.

De Week van de Bij is, wat ze in België zo treffend noemen, een prikkelweek. Dat wil zeggen: een week waarin burgers, bedrijven en overheden worden aangezet tot acties in het belang van de belangrijke bestuiver van landbouwgewassen en fruitteelten, de bij!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.