28 juni – inJazz festival | Internationale Body Piercing Dag | Internationale Tau-dag | CAPSLOCKDAY

inJazz festival

Op 28 en 29 juni is Rotterdam de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en jazzliefhebbers, het inJazz festival vindt dan plaats. Hier is er ruimte om te netwerken, kennis te delen, nieuwe mensen te ontmoeten en ontdekt te worden. De avonden zijn bestemd voor het gratis toegankelijke festivalprogramma (inFestival). Het is één en al muziek in Rotterdam, op 23 juni is het North Sea Round Town van start gegaan en als afsluiter heb je het North Sea Jazz Festival (13, 14 en 15 juli). 

Internationale Body Piercing Dag

Piercings in je lichaam zetten is al zo oud als de weg naar Rome, ouder eigenlijk. Ötzi, de ijsmummie uit de Kopertijd (5500-3300 v.Chr.), had al een dikke piercing in het oor. Het plaatsen van een oorpiercing is anno 2018 nog steeds ongekend populair. Eén van de trends die dit jaar furore maakt is een piercing door je antihelix. Een piercing door je wat???? De antihelix is het kraakbeenrandje van je oor dat verder naar binnen staat en rondom de gehoorgang loopt.

Ik heb trouwens goed nieuws voor degene die een navelpiercing hebben. Dankzij popster Rihanna en model Kendall Jenner is klaarblijkelijk de navelpiercing nog steeds hot anno 2018.

Internationale Tau-dag

Zoals de aanhangers van Pi hun Pi-dag hebben zo hebben de aanhangers van Tau hun Tau-dag. Volgens de Tau-aanhangers is het gebruik van Tau beter dan Pi omdat het berekeningen makkelijker, handiger en logischer zou maken. Maar wat is Tau dan? Het getal Tau is een wiskundige constante die exact het dubbele van pi is dus 6,2831853071. Omdat in het Amerikaanse kalender-systeem 28-06 als 6/28 wordt geschreven hebben we de verklaring waarom Tau-dag op 28 juni wordt gehouden.

Wil je meer weten over Tau? Klik dan hier, je gaat rechtstreeks naar de website waar je “The Tau Manifesto” kunt lezen. Natuurlijk is er ook “The Pi Manifesto” en zoals zo vaak zal de waarheid in het midden liggen.

VANDAAG IS INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY!

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebuiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als 22 oktober wordt gevierd. Je zult het vandaag wel merken op social media. 

Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Een reactie die je dan ook vaak leest als iemand bijvoorbeeld een Tweet in alleen maar hoofdletters plaats: “je hoeft niet zo te schreeuwen hoor”. 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.