27 juni – Internationale Dag van de Zonnebril | Internationale dag voor Micro-, Midden- en Kleinbedrijf | Internationale Ananas Dag

Internationale Dag van de Zonnebril

In Amerika organiseert het bedrijf Vision Monday de Nationale Dag van de Zonnebril al jaren met groot succes. Vision Monday wil deze dag internationaal maken omdat zij van mening is dat alle optische retailers, ongeacht in welk land dat je woont, moeten blijven benadrukken dat het dragen van UV beschermde brillen echt belangrijk is. Hoe bereik je de mensen met je boodschap? Roep een internationale “dag van” in het leven en koppel hier leuke acties en aanbiedingen aan vast zoals de #SunglassSelfie .

Bescherm je ogen!

Niet alleen Vision Monday maar ook het Oogfonds geeft het dringende advies om je ogen goed te beschermen tegen ultraviolette straling (UV-straling). UV-blootstelling is namelijk een risicofactor of zelfs de oorzaak van het ontstaan en ontwikkeling van een groot aantal oogaandoeningen waar je pas op latere leeftijd last van krijgt.

Welke oogaandoeningen?

Denk hierbij aan een lichtgele zwelling in het slijmvlies van het oog (pingueculum), overgroei van het slijmvlies over het hoornvlies (pterygium), beschadiging van het hoornvlies (UV-keratoconjunctivitis), staar (cataract), slijtage van het netvlies (macula degeneratie), oculaire melanoom (zeldzame kanker van het oog) en klimatologische druppel keratopathie (lasogen).

De pupil van kinderogen zijn groter en de ooglens bevat minder beschermend pigment en daardoor zijn kinderogen nog kwetsbaarder voor schadelijke ultraviolette straling (UV-straling) dan ogen van volwassenen.

Waar moet een goede zonnebril aan voldoen?

  • het geeft 100% Uv-bescherming (100% UV of UV400)
  • glazen en montuur moeten goed passen: het UV-licht mag je ogen niet via de boven-, onder- of zijkant bereiken
  • de bril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4; in de zomer kan je het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3.
  • de glazen moeten optisch zuiver zijn en gemaakt van onbreekbaar polycarbonaat

Internationale dag voor Micro-, Midden- en Kleinbedrijf

Het MKB-financieringsforum viert vandaag haar tweede jaarlijkse micro-, kleine en middelgrote ondernemingendag. Tot de groep micro-, midden- en kleinbedrijf behoren bedrijven die over het algemeen minder dan 250 mensen in dienst hebben. Volgens de gegevens van de International Council for Small Business (ICSB) vertegenwoordigen deze ondernemingen in de formele en informele sector (MSME’s) ruim 90% van alle ondernemingen. Zij zorgen gezamenlijk voor ongeveer 60% van de werkgelegenheid in de particuliere sector en dat maakt hen tot een belangrijke speler in iedere economie.

Door het in het leven roepen van de Internationale dag voor Micro-, Midden- en Kleinbedrijf hoopt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat wij, net zoals zij, ons bewust worden van de belangrijke bijdrage die deze ondernemingen leveren aan het realiseren van de implementatie van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) 8 (fatsoenlijk werk en economische groei) en 9 (industrie, innovatie en infrastructuur).

Internationale Ananas Dag 

Wat ik niet wist is dat in Europa in vroegere tijden de ananas een echt statussymbool was en dat internationaal gezien de ananas zelfs het symbool van gastvrijheid was en is. Ik was er ook altijd van overtuigd dat kolommen bij de oprijlaan van deftige huizen versierd waren met dennenappelen, klaarblijkelijk zijn dat gestileerde ananassen. Zo leer je nog eens wat op de Internationale Ananas Dag. Oh ja, het credo van de dag: wees creatief met ananas!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.