27 september – Wereld Toerisme Dag | Dag van de Apothekersassistent | Nationale Koffiedag

Wereld Toerisme Dag

De datum voor deze dag is mede gekozen omdat op het noordelijk halfrond het toeristisch seizoen ten einde loopt en op het zuidelijk halfrond juist het begin is van het toeristische seizoen.
Het thema voor 2016 is:Wereld Toerisme Dag 2016 is: “Tourism for All – promoting universal accessibility”.

Bevorderen van toegankelijkheid

Het thema van dit jaar gaat over het creëren van omgevingen die voor iedereen toegankelijk zijn want niet ieder vakantiebestemming is geschikt voor mensen met een (tijdelijke) handicap, gezinnen met kleine kinderen of voor ouderen. Uiteindelijk hebben alle mensen het recht om de diversiteit van onze planeet en de schoonheid van de wereld waarin we leven te ervaren. En als alle vakantiebestemming goed toegankelijk zijn zullen we op den duur er allemaal van profiteren.

Dag van de Apothekersassistent

Tis niet altijd fijn om apothekersassistent te zijn, zeker niet wanneer er een fout is gemaakt (door de apotheek of door de huisarts). De apothekersassistent is degene die de scheldkanonnades over zich heen krijgt. De apothekersassistent mag aan klanten vertellen wanneer ze (door de verzekering opgelegd) een ander merk medicijn krijgen of moeten bijbetalen. Sta vandaag eens stil bij wat een apothekersassistent soms moet incasseren, ik zou niet graag in zijn of haar schoenen willen staan.

Nationale Koffiedag

Op de eerste dinsdag in september hebben we Duurzame Dinsdag, op de derde dinsdag in september Prinsjesdag en als het aan Fortune Coffee ligt vieren we vanaf dit jaar op de vierde dinsdag in september Nationale Koffiedag. Blijft de tweede dinsdag in september open, wie vult dit gat? 😉

Het koffieautomaat-praatje

Stel je de koffieautomaat in de Tweede Kamer eens voor, Halbe komt aangelopen en ziet Alexander bij de koffieautomaat staan: “Zeg Alex, wist jij dat Sylvana Simons de politiek ingaat?” Alexander kijkt eens schichtig om zich heen en zegt met een zuinig glimlachje op zijn gezicht: “Maak je niet druk joh, die wil alleen maar in het pluche om haar hypotheek af te lossen”.

Wil je op de hoogte zijn van de laatste roddels? Bij de koffieautomaat, daar word je bijgepraat. Maar er gebeurt meer, het praatje bij de koffieautomaat is vaak de bron waar goede ideeën ontstaan en waar contacten worden gelegd. Lang Leve de Koffieautomaat!

Waarom op de vierde dinsdag in september?

Het idee achter deze Nationale Koffiedag is om een week na Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen ondernemers en de (lokale) politiek de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten en na te praten over de plannen van Prinsjesdag, met natuurlijk een bakkie koffie er bij. Voor meer info, klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.