27 september – Grote Wetenschapsdag | Week van de Biologie | Europese Prostaatkanker Voorlichtingsdag | Wereld Toerisme Dag | Wereld Schoolmelkdag | Cyber Security Week

Grote Wetenschapsdag

Op de Grote Wetenschapsdag krijgen de bovenbouwgroepen van de basisscholen de kans om een hele ochtend kennis te maken met wetenschap en technologie in de klas. Elk jaar is er een ander thema en het thema van 2017 is: Schimmels overal om je heen. Kinderen gaan samen met de leerkrachten proeven, spellen en opdrachten doen die allen te maken hebben met schimmels. De Grote Wetenschapsdag valt dit jaar midden in de Week van de Biologie (25 september – 1 oktober).

Europese Prostaatkanker Voorlichtingsdag 

Europa UOMO, de European Association of Urology (EAU) en haar partners zijn de initiators voor de Europese Prostate Cancer Awareness Day (EPAD). De Europese Prostaatkanker Voorlichtingsdag wil bereiken dat prostaatkanker beter bespreekbaar wordt en wil kennis delen over dit vaak moeilijk bespreekbaar onderwerp. Helaas is prostaatkanker al de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen in Europa en staat op de derde plaats als oorzaak van kanker-gerelateerde sterfte.

In Nederland

In Nederland krijgen elk jaar 10.000 mannen prostaatkanker, en 25% van deze mannen (2.500) zal hieraan overlijden. Naar schatting speelt bij 5 tot 10% van de patiënten met prostaatkanker erfelijkheid een rol. Andere oorzaken van prostaatkanker kunnen mogelijk een aantal voedingsstoffen zijn, ook mannelijke hormonen en milieufactoren spelen een belangrijke rol. Britse wetenschappers hebben in een onderzoek aangetoond dat lange mannen die vetlijvigheid zijn een verhoogd risico op prostaatkanker hebben.

Wereld Toerisme Dag 

Het thema van dit jaar is: Duurzaam toerisme: een middel voor ontwikkeling. Toerisme kan een belangrijke bijdrage leveren aan de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: economie, sociaal en milieu. Maar omdat toerisme veel geld oplevert, banen creëert en handelsmogelijkheden genereert ligt daar vaak de prioriteit. Men kapt, bouwt en vernielt en de natuur is het kind van de rekening. Toerisme heeft veel negatieve effecten maar kan gelukkig ook bijdragen tot natuurbehoud. Hoe? Toerisme is een positief middel voor de uitroeiing van armoede, de bescherming van het milieu en de verbetering van de kwaliteit van leven, met name in ontwikkelingslanden

Wereld Schoolmelkdag

Jaarlijks wordt door de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) op de laatste woensdag in september de Wereld Schoolmelkdag georgansieerd. Een dag waarop het belang van schoolmelk wordt benadrukt. De Europese Unie doet letterlijk een duit in het zakje, Nederland krijgt maar liefst € 2,4 miljoen aan Europese ondersteuning voor schoolmelk. Toch vreemd dat schoolmelk dan niet gratis wordt verstrekt!

Cyber Security Week 

Tijdens de 2e editie van de Internationale Cyber Security Week vinden door heel Den Haag allerlei evenementen plaats, met name bij initiatiefnemer The Hague Security Delta (HSD). Eén van de spannendste evenementen is de finale van de EC-Council hackingcompetitie Global Cyberlympics, Wordt Nederland weer kampioen?
Of gaat de eer naar Rusland? De Russen hebben natuurlijk wel veel kunnen oefenen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.