27 oktober – De Nationale Bijbelzondag | Dag van de Schoonmoeder | Dag van de Stilte | Wereld Ergotherapie Dag | Dag van het Audiovisueel Erfgoed

De Nationale Bijbelzondag

Het is vandaag niet zomaar een zondag, nee het is de Nationale Bijbelzondag in Nederland en Vlaanderen! Op de Bijbelzondag wordt elk jaar stil gestaan bij het feit dat men in ons land in alle vrijheid de Bijbel kan en mag lezen. Ook wordt er aandacht geschonken aan het feit dat de Bijbel niet overal beschikbaar is of in iedere taal vertaald is en daarom wil het Bijbelgenootschap dit jaar op de Nationale Bijbelzondag het collectegeld gebruiken voor bijbels voor Syrië en prentenboekjes voor Moldavië.

Dag van de Schoonmoeder

In Nederland wordt deze dag steeds iets bekender en vieren we deze dag nog niet echt uitbundig. In Amerika daarentegen vieren ze sinds 2002 deze dag grootst op de laatste zondag van oktober. Wie deze dag bedacht heeft is onbekend, hoogstwaarschijnlijk door bloemenzaken en/of wenskaartenbedrijven, maar dat neemt niet weg dat schoonmoeder ook een eigen dag verdient. Want laten we eerlijk zijn, niet ieder schoonmoeder is een Cruella de Vil.

Waarschuwing: laat je partner niet alleen met je moeder!

Ook al hebben schoonmoeders een slechte naam, verdienen ze de reputatie wel die zij hebben? Zijn ze echt zo bemoeiziek, die betweterige manipulatieve loeders? Zo’n 75% van de vrouwen vindt dat echt. Maar waarvan ik schrok is dat 1 op 6 mannen hun schoonmoeder aantrekkelijker vindt dan de eigen vrouw. En houd je vast…..ruim 6 op de 10 mannen voelt zich seksueel aangetrokken tot hun schoonmoeder en een kwart daarvan heeft meerdere keren geflirt met de schoonmoeder. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd hebt! 😉

(informatiebron: dailystar.co.uk)

9e editie Dag van de Stilte

Vaak is de stilte(plekken) ver te zoeken in ons dagelijks leven. Stilte is meer dan mediteren, stilte is ook het zijn zonder woorden, zonder wifi, zonder doelen die gehaald moeten worden, zonder rinkelende telefoons. Stilte kan ook gewoon heerlijk niks zijn en dat vieren we op Dag van de Stilte. Je kan aan de dag ook meedoen door bijvoorbeeld thuis mee te doen aan het landelijk stilte-uur van 11 tot 12 uur. Ik zeg: genieten in stilte! Ben je op zoek naar een stiltegebied? Ga dan eens kijken op stiltegebieden.eu daar kun je de tientallen stiltegebieden die Nederland rijk is terugvinden.

Wereld Ergotherapie Dag

De Wereld Ergotherapie Dag is een initiatief van de World Federation of Occupational Therapists (WFOT) en wordt sinds 2010 georganiseerd. Wereldwijd worden op andere dagen/maanden ergotherapie of de ergotherapeut bejubeld. De WFOT wil met deze ene internationale dag alle vieringen bijeen brengen. Het wereldwijde thema van 2019 is: “Verbetering van de wereld, gezondheid en welzijn”.

Omdat dit jaar Wereld Ergotherapie Dag op een zondag valt zullen diverse ergotherapiepraktijken aankomende week allerlei activiteiten te vinden die gerelateerd zijn aan deze werelddag. Klik hier voor een overzicht van alle ergotherapiepraktijken.

Dag van het Audiovisueel Erfgoed

De boodschap ter gelegenheid van World Day for Audiovisual Heritage komt dit jaar van de hand van Audrey Azoulay, directeur-generaal van UNESCO. Het overkoepelende thema “Engage with the Past through Sound and Images” (“Raak door middel van beeld en geluid betrokken bij het verleden”) wil laten zien dat audiovisueel materiaal ons instaat stelt om een connectie met onze geschiedenis te maken.

Ik eindig met een citaat van de directeur-generaal: “De afgelopen eeuw werd gekenmerkt door ongekende menselijke ontwikkeling en gebeurtenissen die de wereld vorm gaven. We moeten ervoor zorgen dat de lessen worden doorgegeven aan toekomstige generaties”

Deel dit bericht