27 april – Koningsdag | Beeldhouwkunstdag | Marconi Dag | Morsecode dag | Red de Kikker dag | Dag van de Dierenarts | Design Dag | Tai Chi en Qigong Dag | Tapir Dag

Koningsdag in Amersfoort

De hamvraag van de dag: hoe blijf ik droog tijdens Koningsdag? In de ochtend is er kans op een bui, al dan niet vergezeld met onweer of hagel. De verwachting is dat ’s middags de zon zich laat zien. Ga je naar een Koningsdag festiviteit dan zou ik wel warme kleding aantrekken want de gevoelstemperatuur ligt rond 7 graden Celsius. Vergeet ook de oranjekleurige poncho/regenjas niet.

Eigenlijk toch wel sneu voor alle kinderen en volwassenen die sinds gisteren met hun spulletjes op de vrijmarkt staan. Vind het ook sneu voor het koningshuis dat vandaag in Amersfoort ondanks het weer toch weer breed lachend alle festiviteiten moet zien te overleven. Ik heb geen medelijden met mezelf want ik weet wel waar ik op Koningsdag uithang, lekker voor de buis met een kop warme chocolademelk en een oranje tompouce.

5e editie Internationale Beeldhouwkunstdag

Op of rond de laatste zaterdag van april wordt jaarlijks de International Sculpture Day (IS Day) georganiseerd. Deze dag is in het leven geroepen door International Sculpture Centre (ISC), zij willen met deze dag de beeldhouwkunst in het zonnetje zetten en de belangrijke rol die beeldhouwkunst in onze samenleving heeft benadrukken.

De beeldhouwkunst neemt ons bij de hand en leidt ons door onze geschiedenis. Door de eeuwen heen zijn realistische portretten van onze voorouders gemaakt. Net zoals van koningen, Goden en (mythologische) helden. De beeldhouwkunst nam en neemt voor een groot deel de functie van het geschreven woord over. Dus je kunt terecht spreken van een belangrijke rol van de beeldhouwkunst.

Internationale Marconi Dag

Elk jaar wordt op de geboortedag van de Nobelprijswinnaar Guglielmo Marconi (25 april 1874) herdacht welke grote rol hij heeft gehad bij de uitvinding van de radio. Tevens legde Marconi met zijn uitvindingen de basis voor de moderne communicatie. Dankzij hem kunnen we naar de radio luisteren en gsm-berichtjes ontvangen en versturen.

Op Internationale Marconi Day (IMD) worden door radioamateurs 24 uur lang verbinding gemaakt met historische Marconi gerelateerde plaatsen met communicatietechnieken die vergelijkbaar zijn die Marconi zelf gebruikte.

Onderstaande dagen staan ook gepland voor vandaag:

Deel dit bericht