26 november – Cyber Monday | Dag van de BOA | Anti-Obesitas Dag | Week van Reflectie

Cyber Monday 2018

De laatste maandag voor Sinterklaas is het Cyber Monday, net zoals Black Friday overgewaaid uit de U.S.A. Dus als je extra korting wilt op je Sinterklaas- of Kerst-inkopen dan zou ik vandaag eens lekker online gaan shoppen. Diverse winkels hebben extra kortingen op Cyber Monday, de dag die in het leven is geroepen om online aankopen te stimuleren. En ik kan je vertellen dat het loont om te gaan googelen op Cyber Monday Nederland! Ik denk dan altijd maar zo, het maakt mij niet waarom Cyber Monday er is zolang ik maar korting krijg. 😉

Dag van de BOA

Dag van de BOA is een congres voor en door de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Het is een evenement waar de BOA inspiratie op doet, op de hoogte wordt gebracht van de laatste ontwikkelingen en waar kennis en ervaringen worden gedeeld in het netwerkcafé.

Wat betekent BOA?

BOA staat voor buitengewoon opsporingsambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Met een opsporingsbevoegdheid mag een boa bepaalde strafbaren feiten opsporen op een bepaald werkterrein. Sommige hebben politiebevoegdheden zoals fouilleren en mogen geweldsmiddelen inzetten zoals handboeien, wapenstok, pepperspray of vuurwapen. Maar een boa is géén politieagent.

Een boa is gespecialiseerd op een bepaald werkterrein en weet daardoor vaker meer over de wetgeving op dat werkterrein dan de politie. Als voorbeeld: een jachtopziener weet meer over de wetgeving rond de jacht dan een politieagent. Wil je meer weten over de boa, de werkterreinen ( domeinen ) of wil je boa worden? Klik dan hier.

Anti-Obesitas Dag

De eerste Anti-Obesitas Dag werd in 2001 gelanceerd door de VLCC Group; een Indiase bedrijf gefocust op wellness, opgericht door mevrouw Vandana Luthra in 1989. Anti-Obesitas Day kreeg brede media-aandacht en werd een jaarlijkse campagne. Deze dag is bedoeld om mensen bewust te maken over de gezondheidsproblemen die obesitas met zich meebrengt.

Heb jij dat ook? Als ik aan India denk, denk ik aan mantra’s. Heb een mantra gevonden voor een betere of goede gezondheid voor jezelf en voor anderen. Klik op de link en luister (en/of zing mee): “Om Namo Bhagavate, Vasudevaya Dhanvantraye, Amritakalasha Hastaya Sarvamaya, Vinashanaya Trailokyanathaya Shri, Mahavishnave Namaha.

Week van Reflectie

De organisatoren van Week van Reflectie roepen medewerkers in de zorg op om de collega of medewerker digitaal of tijdens het teamoverleg te complimenteren met zijn of haar inzet voor goede zorg. Je kunt zelfs een complimentenkaart downloaden, klik hier. Er worden diverse activiteiten gehouden tijdens deze week, klik hier voor een overzicht. Wat zou het trouwens mooi zijn als wij, de niet in de zorg werkende, vandaag ook de medewerkers in de zorg bedanken voor de goede zorg.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.