26 mei – WandelCoachDag | Dag van het Aangespannen Paard | Muzikantendag | Nacht van de Fooi | Week van de Begraafplaats | Wereld Lindy Hop Dag

WandelCoachDag

Op WandelCoachDag bieden tientallen professionele wandelcoaches in Nederland én België je de kans om te ervaren wat nu precies wandelcoaching is. De wandelcoaches die meedoen aan de 7e Nationale WandelCoachDag zijn divers; van natuureducatie tot mindfulness, van kindercoaching tot rouwverwerking. Maar hebben allen één ding gemeen: samen wandelen in de natuur. Wandelcoachen is een jong vak dat volop in ontwikkeling is en daardoor zie je steeds meer coachpraktijken die wandel- en natuurcoaching opnemen in hun aanbod. Want samen wandelen in de natuur biedt tal van voordelen. Voor mij is belangrijk: de sfeer is buiten meer ontspannen en tis informeler, het maakt je veel opener en je hoeft elkaar niet aan te kijken.

Dag van het Aangespannen Paard

Op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht zal de 27e Dag van het Aangespannen Paard plaatsvinden. Na een beetje logisch redeneren zul je niet verrast zijn als ik je vertel dat deze dag in het teken van de mensport staat. Buiten de minimarathon, dressuur- en vaardigheidswedstrijd en concoursrubrieken kun je ook diverse workshops volgen en zijn er rondleidingen door onder andere de Universiteitskliniek Paard van de Faculteit Diergeneeskunde.

Muzikantendag

De Muzikantendag in de Melkweg en Sugarfactory is dé plek waar muzikanten meer te weten kunnen komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Het is een afwisselende dag met panels, workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie, demopitches en clinics. Wil je als muzikant ontdekt worden dan zul je niet stil in een hoekje moeten gaan zitten. Dankzij het grote aantal kopstukken uit de muziekwereld kun je redelijk gemakkelijk netwerken, antwoorden op prangende vragen krijgen en je demo pluggen!

Nacht van de Fooi

Tijdens de Nacht van de Fooi staan horecabedrijven uit veertien steden hun fooi af zodat organisaties een projectaanvraag te doen bij Nacht van de Fooi, in samenwerking met Wilde Ganzen, voor een 100% financiering van maximaal 6 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De van oorsprong protestantse Nederlandse organisatie Wilde Ganzen verdubbelt het opgehaalde bedrag aan fooien

5e Week van de Begraafplaats

Van 26 mei tot en met 3 juni wordt de Week van de Begraafplaats gehouden met dit jaar als thema: “Tussen Kunst & Kist”. Het thema gaat over alle facetten van de funeaire kunst, dat zijn alle uitingen van kunst en symboliek die aangebracht zijn op grafmonumenten en begraafplaatsen. Dan spreken we niet alleen over beeldhouwwerken of objecten; het behelst ook muziek, literatuur, dans, theater, architectuur, fotografie en beeldende kunst. Zo’n honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land organiseren allerlei activiteiten. Wil je weten waar een deelnemende begraafplaats is? Klik dan hier. Benieuwd naar de Week van de Begraafplaats Krant? Klik dan hier.

Wereld Lindy Hop Dag

De wat? De Lindy Hop! Je weet wel, die Afro-Amerikaanse swingdans die in in de Savoy Ballroom in Harlem in de jaren twintig van de vorige eeuw is ontstaan. Het voetwerk van deze dans werd beïnvloed door de Charleston, tapdans maar ook door ballet en bewegingen uit de Weense wals. Het is een energieke vrolijke dans die je ook kan dansen op bijvoorbeeld hiphop muziek. Dus vandaag, op de verjaardag van de ambassadeur van de Lindy Hop Frank Manning (1914), kun je maar op één manier de Wereld Lindy Hop Dag vieren en dat is om de Lindy Hop te dansen. Trek de stoute dansschoenen aan en leef je uit en deel je Lindy Hop video op social media met de hashtag #LindyHop.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.