26 december – Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag

Vandaag Tweede Kerstdag of Boxing Day, zoals ze in landen van het Gemenebest de tweede kerstdag noemen. Op Boxing Day werd de kerstkist (box) geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op Boxing Day de traditionele vossenjachten gehouden. Nu is de dag belangrijk voor andere sporten zoals voetbal en paardenraces.

In veel landen is Tweede Kerstdag ook een officiële feestdag maar in de VS bijvoorbeeld niet.

In Nederland gaan we massaal naar de meubelboulevards. Ik begrijp wel waar dit vandaan komt. Er wordt verteld dat Jezus de zoon is van een timmerman en in de Bijbel wordt verondersteld dat Jezus enkele jaren samen met Jozef heeft gewerkt als timmerman.
Goed, daar is de link! Timmerman > woonboulevard. Heel logisch dus dat wij gaan kijken naar meubelen.

IKEA?

Wil je niet als een mak schaap in de kudde langs de meubelzaken sjokken of verpletterd worden in het gedrang bij IKEA, ga dan eens kijken naar een leuk uitje voor vandaag. Voor mensen uit de buurt van Utrecht kan ik je het spoorwegmuseum aanraden. Tis niet alleen leerzaam maar je kunt er ook schaatsen!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

De kerstdagen is niet alleen een feest, er zijn namelijk mensen die juist met deze dagen overuren draaien. De inbreker! Het aantal inbraken ligt rond kerst twee keer hoger dan normaal. Vaak wordt er tussen 18.00 uur en 21.00 uur ingebroken. Want dieven zijn natuurlijk ook niet gek, ze weten dat het gros van de Nederlanders op dat tijdstip niet thuis is of toevallig een blokje om is met de hond. Mensen zitten dan bij vrienden of familie aan het diner. De kerstdagen zijn een walhalla voor het inbrekersgilde. Vooral studenten moeten oppassen. Veel inbrekers komen uit de buurt en weten dat de studenten kerst thuis vieren.

Dus beste mensen, wees gewaarschuwd! Geef inbrekers géén kans.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.