27 december – Nationale Dag van de Popquiz

Popquizzen door het hele land!

Bedenker Rock ‘n’ Roll Highschool organiseert al meer dan tien jaar met veel plezier popquizzen op verschillende locaties voor verschillende gelegenheden. Popquizzen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en om dat te vieren en nóg meer mensen met popquizzen in aanraking te brengen vonden zij het tijd worden voor een speciale dag. Daarom hebben de makers van de Popquiz Marathon 27 december uitgeroepen tot de Dag van de Popquiz. Op die dag kun je door het hele land meespelen met dezelfde avondvullende popquiz. De vragen en opdrachten gaan over de beste en slechtste muziek van de afgelopen vijf decennia.

Hieronder staan enkele voorbeelden van vragen. Weet jij ze ? Doe dan mee!

  1. Uit welke bands kwamen Crosby, Stills, Nash & Young?
  2. Wie speelt sologitaar op Paul Simons “Allergies”?
  3. Wie speelt drums op Paul Simons “50 ways to leave your lover”?
  4. Wie speelt bas op Paul Simons “You can call me Al”?
  5. “I’m the urban space man” was de enige hit van The Bonzo Dog Doo Dah Band. Het lied werd geproduceerd door Apollo C. Vermouth. Als dank daarvoor werd hij door dezelfde band belachelijk gemaakt in het lied ” Mr. Apollo” (everybody knows that a healthy body makes a healthy mind). Wie was Apollo C. Vermouth?
  6. In de jaren 70 speelden achter een volgens Sieb Warner, Eelco Gelling en Robert-Jan Stips bij The Golden Earring. Noem van elk lid een band waarin zij ook speelden.
  7. In “Sing for the moment” maakt Eminem gebruik van het refrein van een lied van de groep Aerosmith. Om welk lied gaat het?

De laatste jaren is de populariteit van popquizzen flink gestegen en landelijk zijn er iedere week tientallen quizzen te spelen, gemaakt door puzzelende muziekliefhebbers. Jaarlijks struinen duizenden mensen stad en land af om in teamverband hun muziekkennis te testen.

Om te laten zien hoe leuk een popquiz is en nóg meer mensen met popmuziek en – quizzen in aanraking te brengen vond Rock ‘n’ Roll Highschool het tijd worden deze speciale Dag van de Popquiz. Ze hopen die dag een recordaantal teams aan het popquizzen te krijgen.

Als je benieuwd bent waar je kunt deelnemen kijk dan op www.dagvandepopquiz.nl

Succes!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.