25 september – Nationale Vitaliteitsdag | Droom Dag | Schoolmelkdag | Dag van de Thuiszorg | Ataxie Voorlichtingsdag | Apothekers Dag

Nationale Vitaliteitsdag

Sinds 2012 wordt jaarlijks in de laatste volle week van september de Nationale Vitaliteitweek (NVD) georganiseerd. Een week waarin werknemers worden geïnspireerd en gestimuleerd op het gebied van vitaliteit en werkgeluk. De focus ligt vooral op bewustwording: hoe krijg jij een betere balans tussen inspanning versus ontspanning. Misschien wel door yoga of een stoelmassage, door een wandeling of mindfulness?

De initiatiefnemers van de Nationale Vitaliteitsweek hopen met de vitaliteitsweek mensen uit te dagen om zelf de regie in handen te nemen, om activiteiten te ontdekken, om fysiek en/of mentaal in beweging te blijven opdat ze beter in hun vel gaat zitten. En als dat niet genoeg is hebben we nog altijd Nederland in Beweging! van Omroep Max achter de hand.

7e editie Wereld Droom Dag

Dromen zijn er volop, net zoals de dromers. We dromen allemaal weleens van een betere toekomst. Dat we geen geldzorgen meer hebben, dat we die baan vinden die we graag willen, dat we kinderen kunnen krijgen, dat we de staatsloterij winnen. Zo geeft iedere droom weer nieuwe hoop op een betere toekomst. World Dream Day moedigt je aan om pal te staan voor wat je écht wilt en dat jij je doelen, je ambities of je dromen probeert te realiseren.

Dromen Durven Doen

Je kunt niet al je dromen verwezenlijken, bijvoorbeeld omdat ze niet realistisch zijn of omdat je simpelweg niet alles zelf in de hand hebt. Je kunt bijvoorbeeld niet afdwingen dat je de staatsloterij wint maar je kunt wel afdwingen dat je gehoord wordt.

Droom je van meer geld? Stap op je werkgever af vertel dat je salarisverhoging wilt. Zegt hij nee, vraag dan wat je moet doen om wel voor een salarisverhoging in aanmerking te komen. Droom je ervan de plaats in te nemen van Eva Jinek op NPO 1? Schrijf een sollicitatiebrief en spreek je ambitie uit. Maar wees en blijf altijd realistisch, dat voorkomt teleurstellingen.

20e editie Wereld Schoolmelkdag

Wereld Schoolmelkdag is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). Een dag om stil te staan bij schoolmelkprogramma’s en hoe deze programma’s bijdragen aan de voeding van kinderen.

De Europese Unie vindt een schoolmelkprogramma ook belangrijk en geeft daarom via de schoolmelkregeling enkele miljoenen euro aan subsidie aan scholen. Nederland krijgt maar liefst € 2,4 miljoen aan Europese ondersteuning voor schoolmelk. De EU biedt hiermee kinderen een gezond alternatief want met één pakje schoolmelk per dag krijgt het kind al bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid zuivel binnen. Ik zeg: hoppa, iedereen aan de schoolmelk!

Ik zie door de bomen het bos niet meer…..

Is melk nu wel of niet gezond? Lijkt me een legitieme vraag op Wereld Schoolmelkdag. Melk is rijk aan calcium, kalium, fosfor en de vitamines B2 (riboflavine) en B12, dat is dus goed! De tegenstanders van het drinken van melk komen met de volgende beweringen op de proppen:

  • melkproducten zouden bijvoorbeeld de kans op Parkinson, osteoporose, kanker, acne kunnen verhogen.
  • melk kan leiden tot verkoudheid
  • magere melk verstoort de hormoonproductie
  • door het drinken van melk kunnen je oren verstopt raken
  • wie veel melk drinkt kan eerder doodgaan
  • het Syndroom van Heiner wordt gelinkt aan melkconsumptie

Welke (inter)nationale dagen hebben we nog meer vandaag?

Deel dit bericht