25 oktober – Schoonmoederdag | Dag van de Stilte | Nationale Bijbelzondag | Punk for a Day

Wanneer gaan wij Schoonmoederdag vieren?

In Nederland nog niet echt bekend; in Amerika daarentegen vieren ze, sinds 2002, deze dag op de laatste zondag van oktober. Wie deze dag bedacht heeft is onbekend, hoogstwaarschijnlijk door bloemenzaken en/of wenskaartenbedrijven, maar dat neemt niet weg dat schoonmoeder ook een eigen dag verdient. Want laten we eerlijk zijn, niet ieder schoonmoeder is een Cruella de Vil.

Ook al hebben schoonmoeders een slechte naam, verdienen ze de reputatie wel die zij hebben?
Zijn ze echt zo bemoeiziek, die betweterige manipulatieve loeders? Zo’n 75% van de vrouwen vindt dat echt.
Maar wat ik schokkerende vind is dat 1 op 6 mannen hun schoonmoeder aantrekkelijker vindt dan de eigen vrouw. En houd je vast…..ruim 6 op de 10 mannen voelt zich seksueel aangetrokken tot hun schoonmoeder en een kwart daarvan heeft meerdere keren geflirt met de schoonmoeder. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd hebt! 😉

( cijferbron is www.dailystar.co.uk )

Dag van de Stilte.

We hebben de stiltecoupé in de trein, een stiltecafé in Rotterdam, stilteplekken in de bibliotheken, wie stilte zoekt in Den Haag kan terecht bij elf kerken, kloosters en kapellen. Dit zijn zomaar een paar willekeurige stilteplekken. Maar vaak is de stilte(plekken) ver te zoeken in ons dagelijks leven.
Stilte is meer dan mediteren, stilte is ook het zijn zonder woorden, zonder wifi, zonder doelen die gehaald moeten worden, zonder rinkelenden telefoons. Stilte kan ook gewoon heerlijk niks zijn.

Omdat Dag van de Stilte voor de vijfde maal wordt gehouden nodigt de organisatie je uit om te verwoorden of te verbeelden waarom stilte belangrijk voor je is. Klik hier voor deelname. Wil je weten wat er in jou provincie wordt georganiseerd dan kun je hier klikken.

Geniet in stilte!

Nationale Bijbelzondag

Een speciale zondag voor de gelovigen onder ons want het is Bijbelzondag. Op Bijbelzondag is men extra dankbaar voor de Bijbel maar wordt er ook stilgestaan bij het feit dat wereldwijd de Bijbel nog niet voor iedereen toegankelijk is omdat de Bijbel niet in alle talen beschikbaar is.
Het collectegeld wordt dit jaar gebruikt voor het bijbelwerk in Nederland, wat onder de verantwoording valt van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Punk for a Day

Als ik denk aan Punk dan denk ik aan de jaren ’70/’80, aan Iggy Pop, hanenkammen, piercings, leren jacks, veiligheidsspelden, afzetten tegen de gevestigde orde en natuurlijk de kraakbeweging.

Deze dag grijpt terug naar dat tijdperk en is meteen een vrijbrief om je oude “punk-kleren” af te stoffen want Punk for a Day is het vieren van de ideologie waar de punkscene voorstond, in de juiste outfit natuurlijk.

Zo herinner ik me Iggy Pop, de boel afbrekend bij Toppop (de MTV van de jaren ’70/’80)
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.