24 oktober – Bijbelfestival | Nationale Kale Koppen Dag? | Nacht van de Nacht | Internationale Dag van de Verenigde Naties | Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken

In de nacht van 24 oktober op 25 oktober mag de klok weer een uurtje teruggezet worden. De wintertijd gaat weer in en zal 5 maanden duren, op de laatste zondag van maart eindigt de wintertijd weer.

Bijbelfestival

Het Bijbelfestival is een evenement over de Bijbel voor het hele gezin, aldus het Nederlands Bijbelgenootschap. Wat kun je ondermeer verwachten? Je kunt meezingen met Elly & Rikkert of zandtekeningen van Gert van der Vijver bewonderen, meedoen aan een bijbelquiz of de presentatie van de Samenleesbijbel bijwonen.
Locatie: DeFabrique in Utrecht. Meer info? Klik hier.

Nationale Kale Koppen Dag?

Vandaag weer een volle agenda met “dag van” onderwerpen. Plaats alleen wel een vraagteken achter de Nationale Kale Koppen omdat de bedenker van deze dag, Giel Beelen dj op 3FM, alleen op werkdagen te beluisteren is van 06.00 – 10.00. Waarom is dat een probleem? Om de eenvoudige reden dat hij in zijn radioshow bekend maakt wie de mooiste kale kop van bekend Nederland heeft. Wil wel een nominatie de deur uit doen voor het geval dat: de gebroeders Coronel.

Wie doen er mee aan Nacht van de Nacht?

Schrik niet vanavond, het wordt pikkedonker op heel veel plekken in Nederland. Maar liefst 138 gemeenten en bedrijven doven aanlichting en reclameverlichting van gebouwen, monumenten, stadhuizen, bruggen en kerken tijdens de Nacht van de Nacht.
Er worden ook 350 activiteiten georganiseerd maar laten we niet vergeten waar het feitelijk om draait: energie-en geldbesparing, duurzaamheid en milieu!

Wat is lichtvervuiling en lichthinder?

Lichtvervuiling wordt veroorzaakt door overmatig gebruik van kunstlicht, zoals bijvoorbeeld de verlichting van de kassen en het dicht verlichte wegennet.
Lichthinder is de overlast die wij hiervan ervaren maar ook de planten en dieren. Denk hierbij aan het verstoren van de biologische dag- en nachtritme van mensen en dieren Planten worden beïnvloed in hun groeiwijze. Ook astronomische waarnemingen worden erdoor bemoeilijkt

Tot slot blijven er nog 2 dagen over:

Internationale Dag van de Verenigde Naties en Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken.
Om de viering en boodschap van de Internationale Dag van de Verenigde Naties kracht bij te zetten heeft de VN ‘Turn the World VN Blue’ bedacht. De bedoeling is dat over de hele wereld monumenten, gebouwen, standbeelden, bruggen en andere bezienswaardigheden blauw worden verlicht. Tja, wij hebben toevallig vandaag Nacht van de Nacht. Dus….

De Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken valt niet toevallig op dezelfde dag als de
Dag van de Verenigde Naties, hiermee wil de VN benadrukken dat het ontwikkelingsvraagstuk met alles er op en er aan één van de speerpunten van de VN is. Wil je meer informatie over deze dag? Klik hier.

Geniet van alle activiteiten die voor vandaag gepland staan, of blijf lekker thuis. Fijne zaterdag!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.