25 maart – Dag van de Motorrijder | Internationale dag van het Ongeboren Kind | Palmzondag | Tolkien Leesdag | Ligfietsdagen |Herdenkingsdag van de Slachtoffers van Slavernij en Trans-Atlantische Slavenhandel | Dag van Solidariteit voor Ontvoerde en Vermiste VN-medewerkers | Internationale Wafeldag

Dag van de Motorrijder

Dag van de Motorrijder is een super leuk initiatief van onze Zuiderburen en is bedoeld voor motorrijders, motorliefhebbers en voor degene die nog twijfelen om een motor te kopen. Eveneens bedoeld om andere weggebruikers er op te attenderen dat de stalen rossen weer massaal van stal worden/zijn gehaald. Wederzijds begrip en hoffelijkheid gaan hand in hand, toch?

Onder het moto “Een nieuwe lente, een nieuw motorseizoen.” trapt Dag van de Motorrijder het nieuwe motorseizoen feestelijk af. Op diverse locaties kun je op Dag van de Motorrijder terecht voor allerlei gratis activiteiten. Klik hier voor een overzicht

Internationale dag van het Ongeboren Kind

De International Day of the Unborn Child heeft niets maar dan ook echt niets te maken met één of andere anti-abortus club. Deze dag gaat over de precieze datum van Christus “conceptie”. Ja, je leest het goed. Zijn conceptie.

Dat Jezus niet op 25 december geboren is, is naar mag ik aannemen bekend. Daarmee staat dus de datum van de “conceptie” op losse schroeven. Maar wanneer is Hij dan wel geboren? Sowieso dus niet op 25 december want laten we eerlijk zijn, hoe groot is de kans dat de herdertjes in Palestina zo laat in het jaar op het veld lagen? Dat is nog niet alles, in de Bijbel staat meerdere keren beschreven dat een felle ster boven de geboorteplaats van Jezus stond. Nu heeft de Australische astronoom David Reneke van het tijdschrift Sky and Space* in 2008 twee zaken onthuld:

  • de Bijbelse Jezus is 2 jaar jonger dan de historische Jezus
  • Hij is geboren op 17 juni

Hij kwam tot deze conclusie nadat hij op zoek was gegaan naar die ene enorme heldere ster. Hij ontwierp een computerprogramma waarmee hij de sterrenhemel van duizenden jaren terug kon simuleren. En Eureka! Het bleek dat het niet om een ster ging maar om de planeten Venus en Jupiter. Doordat deze zo dicht bij elkaar stonden leken ze net felle ster. Aan de hand van deze bevinding kon hij de exacte geboortedatum bepalen. Jezus is op 17 juni in 2 voor Christus geboren. Zou toch geweldig zijn als dit waar is, dan vieren we voortaan Eerste Kerstdag op mijn verjaardag. Twee vliegen in één klap. Hoppa!

Andere wetenschappers en geleerden, andere theorieën. Waren het meteorieten of kometen die langs flitsten? Of werd Jezus toch op de eerste dag van het Loofhuttenfeest geboren (Tishri 15). Als we dan snel terug rekenen dan ligt de dag van de “conceptie” in september.

(bron: www.quest.nl)

Palmzondag

Palmzondag (ook wel Palmpasen genoemd) valt op de laatste zondag van de vastenperiode en is de eerste dag van de Goede Week. Voor de niet christenen onder ons: de Goede Week is de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag, in deze week worden ook Witte Donderdag en Goede Vrijdag gevierd. Palmpasen is ook de dag waarop herdacht wordt dat Jezus op een ezeltje Jeruzalem binnen reed en werd binnengehaald door een juichende menigte die met palmtakken zwaaide en “Hosanna” riep.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Daar is weer zo’n dag met teveel “dagen van”, dat is ook de reden dat ik niet aan elke topic evenveel aandacht kan geven. Liever drie wat uitgebreider dan aan alle negen slechts een paar regeltjes, toch? Afijn, hieronder staan de andere “dagen van” met een korte omschrijving. Voor meer informatie klik op de links.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.