25 maart – Boekenweek | Compostdag | Opschoondag | Loslaatdag | Earth Hour | Ligfietsdagen | Open Dag Professionele Astrologie | Tolkien Leesdag | Zomertijd | Herdenkingsdag van de Slachtoffers van Slavernij en Trans-Atlantische Slavenhandel | Dag van Solidariteit voor Ontvoerde en Vermiste VN-medewerkers

Start Boekenweek

Tijdens de 82ste Boekenweek (5 maart t/m 2 april) zijn er wederom veel activiteiten in boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters. De activiteiten zullen allemaal in het teken staan van het thema van de Boekenweek. Het thema van 2017 heet: “Verboden Vruchten”. Klik hier en ga op zoek naar een activiteit tijdens deze Boekenweek waar jij de (verboden) vruchten van kan plukken.

Landelijke Compostdag

Voor de elfde keer kan je op de Landelijke Compostdag gratis compost ophalen op diverse plekken in je gemeente. Op de website van je gemeente of in plaatselijke huis-aan-huisbladen staat of jouw gemeente vandaag compost uitdeelt. Weet je ook waarom deze dag in het leven is geroepen? De Vereniging Afvalbedrijven, de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) en gemeenten bedanken ons, de burgers, voor weer een jaar lang trouw voor het gescheiden aanleveren van gft-afval en groenafval.

Landelijke Opschoondag

Kijk het is natuurlijk een utopie om te geloven dat je op één dag 50 miljoen kilo zwerfafval kunt opruimen maar ook hier geldt: alleen kleine beetjes helpen! Kom in actie en ga de straat op en maak een openbaar gebied weer zwerfafvalvrij. Weet je wat nog beter helpt? Gewoon geen afval op de grond gooien of dumpen in de natuur! Een groen schoner milieu begint bij JOU!

5e Landelijke Loslaatdag

De Loslaatdag heeft een heus lustrum te pakken want dit jaar organiseert Yvonne Sloworganizingde Bruin voor de vijfde keer de Landelijke Loslaatdag. Vanwege deze mijlpaal staat niet één dag maar de hele maand maart in het teken van loslaten. Nog 7 dagen in maart te gaan dus pak je kans!

Thema 2017: “De waarde van loslaten”

Loslaten kun je op verschillende manieren invullen; je kunt ruimte maken door spullen en taken los te laten maar je kan ook vastgeroeste overtuigingen loslaten en al die ideeën die in je hoofd vastzitten. Voordat je met het proces “loslaten” gaat beginnen vraag je zelf eerst eens het volgende af:

  • wat levert loslaten op? (waarom wil je het eigenlijk)
  • wat is de letterlijke waarde van je spullen?
  • waardoor is loslaten lastig voor je? (is het de betekenis/waarde van je spullen)

Op zoek naar een workshop bij jou in de buurt? Klik hier voor het overzicht. Of ga vandaag naar Rotterdam, daar geeft Inge de Bruin de workshop “Interactieve lezing Ontspullen”.

Earth Hour

Voor de 10e keer wordt Earth Hour georganiseerd en dat maakt dat 2017 een bijzonder jaar is voor de Earth Hour beweging. Een beweging ontstaan puur uit liefde voor onze planeet. Wat hebben ze bereikt? Ruim 350 bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Empire State Building, Taipei 101, het Sydney Opera House en het Vredespaleis in Den Haag doen tegelijkertijd voor een uurtje hun verlichting uit. Doe mee, doe het licht uit en zet een kaars voor je raam vannacht.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Door het grote aantal “dagen van” vandaag kan ik helaas niet bij elke topic stilstaan. Hieronder staan de andere “dagen van” met een korte omschrijving. Voor meer informatie klik op de links.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.