26 maart – Dag van de Motorrijder | Purple Day | Free the Nipple Day

2e editie Nationale Dag van de Motorrijder

Dag van de Motorrijder is een super leuk initiatief van onze Zuiderburen die bedoeld is voor motorrijders, motorliefhebbers en voor degene die nog twijfelen om een motor te kopen. En die ook bedoeld is om andere weggebruikers er op te attenderen dat de stalen rossen weer massaal van stal zijn gehaald. Wederzijds begrip en hoffelijkheid gaan hand in hand, toch?

Onder het moto “Een nieuwe lente, een nieuw motorseizoen.” trapt Dag van de Motorrijder het nieuwe motorseizoen feestelijk af. Op maar liefst 12 locaties in Vlaanderen en 4 locaties in Wallonië kun je op Dag van de Motorrijder terecht voor allerlei gratis activiteiten.

Purple Day (Internationale Epilepsie Dag)

Cassidy Megan was zelf pas 7 jaar oud toen zij de diagnose epilepsie kreeg. Na de diagnose voelde zij zich bang, beschaamd en alleen. Ze wilde niet dat iemand wist dat zij epilepsie had en wilde er zelfs niet over praten en als kind denk je nog al gauw dat je de enige bent met epilepsie. In 2008 kwam de toen 8 jarige Cassidy Megan op het idee om een Purple Day te organiseren, een dag om aandacht te vragen voor epilepsie en een dag om de fabeltjes over epilepsie te weerleggen.

Draag Paars!

De Epilepsie Vereniging van Nova Scotia vond het idee voor een Purple Day een super idee en ging er mee aan de slag. Purple Day is nu een internationale campagnedag geworden waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor mensen met epilepsie. Dus kijk in je kast, zoek paarse kleding en/of accessoires en doe mee om epilepsie meer bekendheid te geven. Voor meer meer info over deze dag, klik hier.

Bevrijd de Tepel Dag (Free the Nipple Day)

Ja je ziet het goed, tis Bevrijd de Tepel Dag vandaag! Aangezien ik niet zo’n durfal ben laat ik deze dag stilletjes aan me voorbij gaan. 😉 Ben wel benieuwd waar deze dag vandaan komt.

De initiator voor deze dag blijkt de actrice, activiste en filmmaker Lina Esco te zijn. Zij regisseerde de film “Free the Nipple”, een film die gaat over een paar New Yorkse activisten die vechten voor een gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Waar de schoen wringt is dat in Amerika mannen, in tegen stelling tot vrouwen, ongestraft met een ontbloot bovenlijf op straat mogen rond lopen en foto’s en/of filmpjes met ontbloot bovenlijf delen op social media.

Hoe ver ga jij voor gendergelijkheid?

Naar aanleiding van deze film is de internationale “Free the Nipple” beweging ontstaan. Zij voeren campagne om de gendergelijkheid te bevorderen en de positie van vrouwen in westerse landen te verbeteren. Een campagne die vele beroemdheden zoals Courtney Love, Cara Delevingne en zeer zeker Miley Cyrus een warm hart toedragen. Doe jij mee aan de #FreetheNipple dag?

Wat dacht je van een motorrijder in het paars die haar boobies laat zien? Drie vliegen in één klap.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.