24 maart – Boekenbal | Pannenkoekdag | Dag van de Ondermijning | Wereld Tuberculose Dag | Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid| Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Het Boekenbal der Verleidingen

Het Boekenbal is de traditionele opening van de Boekenweek en wordt dit jaar vanwege het thema in het Paradiso gehouden. Wat wel al 66 jaar lang hetzelfde is, als je wordt uitgenodigd voor het Boekenbal dan hoor je er pas echt bij! Wat ook een traditie is, is om zonder uitnodiging het Boekenbal te betreden, en natuurlijk na afloop een decorstuk mee naar huis nemen.

Nationale Pannenkoekdag

Op initiatief van Tefal en Koopmans wordt vandaag voor de elfde keer de Nationale Pannenkoekdag georganiseerd. In totaal doen er dit jaar 1.110 scholen scholen, een waar record! Dus een dikke duim omhoog voor de organisatoren en voor al die kinderen die vol enthousiasme aan het bakken slaan voor onze ouderen. Pannenkoekdag staat in het teken van bakken, smikkelen en smullen maar bovenal in het teken van contact tussen oud en jong!

3e Dag van de Ondermijning

Dag van de Ondermijning is een congresdag waar ervaringsdeskundigen en experts van de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven netwerken en bijpraten over de signalen, impact en een meervoudige aanpak van de georganiseerde en ondermijnende criminele netwerken. Om deze lui een toontje lager te laten zingen mag er best wel een congresdagje tegen aangegooid worden, niet dan?

Wereld Tuberculose Dag

Waarom Wereld Tuberculose Dag op 24 maart? In het jaar 1882 kondigde Dr. Robert Koch op 24 maart aan dat hij achter de oorzaak van tuberculose was gekomen. Hij had de tbc-bacil ontdekt! Deze ontdekking van Dr. Koch maakte het mogelijk om de ziekte te diagnosticeren en was meteen de eerste stap op weg naar het genezen van tbc. Deze ontdekking was enorm belangrijk want op het moment van zijn aankondiging woedde er een tbc-epidemie door Europa en Amerika, die aan één op de zeven mensen het leven kosten.

Nederlandse campagne “Laat je stem horen”

Ga naar kncvtbc.org en laat je stem horen! Het KNCV Tuberculosefonds wil op Wereld Stop Tuberculose Dag 25.000 stemmen aan de wetenschap aanbieden, om tbc-bestrijding hoger op de agenda te krijgen. “Samen met hen kunnen wij het verschil maken want iedereen met tbc is te genezen dus laat nu jouw stem horen!”, zegt het KNCV Tuberculosefonds.

Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid…..

Het doel van de Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid over Grove Schendingen van de Mensenrechten en voor de Waardigheid van Slachtoffers is 3-ledig maar men herdenkt in het bijzonder het werk van aartsbisschop Oscar Arnulfo Romero van El Salvador vandaag. Hij werd op 24 maart 1980 vermoord omdat hij zich openlijk verzette en zich uitsprak tegen het gruwelijke geweld in El Salvador. Hij sprak namens degenen die datzelf niet (meer) konden doen. Zijn bijnaam was “Voice of the Voiceless.” (een stem voor de stemlozen)

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

In heel Europa vieren ijsbereiders vandaag de start van het nieuwe ijsseizoen. Ik als ijsliefhebber kan niet achter blijven en vier braaf mee. En heel eerlijk gezegd loopt het water me al in de mond als ik aan dat heerlijke ambachtelijke (schep)ijs denk! Dat wordt straks in gestrekte draf naar “IJssalon Luigi” (Vreeswijk).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.