25 januari – Tuinvogeltelling | Tegenovergestelde Dag | Irish Coffee Dag

Nationale Tuinvogeltelling

Tienduizenden mensen tellen mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Dankzij al deze vrijwilligers krijgt men een inzicht naar de aantallen, de soorten vogels en welke vogels “onze” tuinen of balkonnen gebruiken. Als we ieder jaar op dezelfde manier tellen, kan Vogelbescherming Nederland in de gaten houden met welke vogels het goed gaat en met welke slechter. Zo weten ze welke vogels aandacht nodig hebben.

Hoe gaat de vogeltelling in zijn werk?

Je telt op één van de drie dagen (25 t/m 27 januari) 30 minuten lang de vogels in je tuin of op je balkon. De telling geef je door vóór  maandag 28 januari 12.00 uur. Dit kun je doen via de app  of het telformulier. Hoe je de telling op de juiste manier doet kun je lezen op tuinvogeltelling.nl. De Tuinvogeltelling app kun je downloaden in Google Play of  iTunes.

Is het vandaag Tegenovergestelde Dag of niet?

Op Opposite Day, zoals Tegenovergestelde Dag in Amerika wordt genoemd, is alles wat je zegt of beweert precies het tegenovergestelde. Zo’n beetje hoe Trump redeneert en praat.

In hoeverre klopt het dan dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is? Het klinkt een beetje paradoxaal. Want indien de bewering dat het vandaag Tegenovergestelde Dag juist is, dan kan de uitspraak dat het vandaag Tegenovergestelde Dag geïnterpreteerd worden als zijnde dat het juist niét Tegenovergestelde Dag is. Kun jij het nog volgen? Ben zo blij dat wij niet zo’n nationale dag in Nederland hebben. Of hebben we die wel? Het begint mij allemaal een beetje te duizelen.

Wie is de bedenker?

De bedenker van Opposite Day zou Alexander Kerr Craig zijn, een democratisch lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden uit Pennsylvania. Het verhaal doet de ronde dat hij in 1872 de Opposite Day introduceerde. Op Opposite Day was hij vervolgens in de debatten nauwelijks nog te volgen.

Irish Coffee Dag

Irish Coffee Dag is geen internationale dag en helaas ook geen nationale dag in Nederland. Waarom ik er toch aandacht aangeef? Nou gewoon, omdat het zo lekker is. 😉 We mogen Joe Sheridan bedanken voor het bedenken van de Irish Coffee! De rode draad uit het “oorsprongsverhaal” is dat Joe net aangekomen, vermoeide en verkleumde vliegtuigpassagiers iets warms te drinken wilde aanbieden dat hen tevens zou oppeppen. Na wat experimenteren kwam hij op het idee voor de Irish Coffee. Ik zeg: dankjewel Joe Sheridan.

Hoe maak je de perfecte Irish Coffee?

Volg je onderstaand recept dan maak je gegarandeerd de allerlekkerste Irish Coffee!

Ingrediënten
  • bruine basterdsuiker ( naar believe )
  • (Paddy) Irish Whiskey ( plus minus 2,5 centiliter )
  • sterke hete koffie
  • slagroom ( voor 2 personen 125 ml )
Bereiding

Gebruik een speciaal Irish Coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Vul de glazen met warm water, zodat de glazen op temperatuur zijn voor het gebruik. Zet intussen goede sterke koffie, doe in een borrelglaasje de verwarmde whiskey en voeg de bruine basterdsuiker toe.

Terwijl de koffie doorloopt ga je de slagroom kloppen, de slagroom moet goed lobbig zijn. Het is belangrijk dat je géén suiker in de slagroom doet.

De voorbereidingen zijn getroffen om de perfecte Irish Coffee te maken. Schenk de whiskey met de daarin opgeloste basterdsuiker in het lege Irish Coffee glas. Schenk daar voorzichtig de hete sterke koffie op, even goed doorroeren.

Als afmaker komt de lobbige slagroom. Pak een lepel en schenk over de BOLLE kant van de lepel voorzichtig een laag room op de koffie. Het is cruciaal voor de Irish Coffee dat de room zich niet mengt met de koffie anders heb je niet dé perfecte Irish Coffee.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.