24 oktober – Boerenkooldag | Nationale Kebabdag | Nationale Kale Koppen Dag | Internationale Dag van de Verenigde Naties | Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken | Wereld Pensdag | Ontwapeningsweek

Hoe vier je Nationale Boerenkooldag?

  • trek je boerenkooltrui aan
  • eet boerenkool op Boerenkooldag
  • deel jouw boerenkoolmoment op Instagram of Facebook met #boerenkool

Vorig jaar riepen Albert Heijn en Koninklijke Vezet, 24 oktober uit tot Nationale Boerenkooldag. Met deze dag zetten ze deze oer-Hollandse groente in het zonnetje en worden wij Nederlanders aangespoord om meer groente te eten.

Nationale Kebabdag

Als jij een groot liefhebber bent van een broodje kebab dan mag je heel erg blij zijn met Kadir Nurman. Deze man ging in 1960 op 26-jarige leeftijd als gastarbeider naar Stuttgart in West-Duitsland. Twaalf jaar later (1972) begon hij een eettentje op het station Berlin Zoologischer Garten, en daar verkocht hij zijn eerste dönner kebab. Als eerbetoon aan de uitvinder van de dönner kebab wordt op zijn sterfdag, 24 oktober 2013, de Nationale Kebabdag gehouden in zowel Nederland als België. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe je deze dag viert. 😉

Nationale Kale Koppen Dag

Zal Giel Beelen vandaag in zijn radioshow op Radio 3FM bekend maken welke BN’er de BoKaal voor mooiste kale kop van Nederland krijgt? Vorig jaar heb ik een nominatie de deur uit gedaan voor de gebroeders Coronel. Dit jaar heb ik op de Facebook pagina van Giel3FM wederom de broertjes Coronel genomineerd. Ben zo benieuwd of ze het dit jaar worden.

Internationale Dag van de Verenigde Naties

De Dag van de Verenigde Naties markeert de inwerkingtreding van het VN Handvest op 24 oktober 1945. Op deze dag kwamen de Verenigde Naties officieel tot stand en dat gegeven vieren we vandaag. Het doel van de VN is: een wereld zonder oorlog en armoede. Is het gelukt? Deels, WO III is tenminste (nog) niet uitgebroken maar een wereld waarin geen oorlog of armoede is, is bij lange na nog niet bereikt. Het is ook een utopie: een wereld zonder oorlog en armoede.

Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken

De Wereldinformatiedag over ontwikkelingsvraagstukken valt niet toevallig op dezelfde dag als de Dag van de Verenigde Naties. Hiermee wil de VN benadrukken dat het ontwikkelingsvraagstuk met alles er op en er aan één van de speerpunten van de VN is. Wil je meer informatie over deze dag? Klik hier.

Wereld Pensdag

Ik moet er niet aandenken om een lapje pens op mijn bord geserveerd te krijgen alsof je culinair verwend wordt. Als ik iets afschuwelijk vind is het wel pens, alleen die geur al! Geloof het of niet maar er zijn mensen die het lekker vinden, de Fransozen en de Spanjaarden eten regelmatig gebakken pens alsof het een delicatesse is. Brrrrrr, geef mij maar een broodje kebab!

Week van de Ontwapening

De Week van de Ontwapening wordt sinds 1978 gehouden; altijd van 24 oktober tot en met 30 oktober. Deze Week start op dezelfde dag als Dag van de Verenigde Naties, niet verwonderlijk als je rekening houdt met het hoofddoel van de Verenigde Naties: opkomen voor de internationale vrede en veiligheid. Primaire doel van deze week is publiek, en regeringen, bewust te maken van de gevaren van de wapenwedloop en de noodzaak van internationale ontwapening.

Want ontwapening is nog altijd de sleutel tot het creëren van een vreedzame en duurzame wereld.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.