24 mei – Eerste Pinksterdag / Waar ga jij naar toe?


 
Op Eerste Pinksterdag wordt herdacht dat de “Heilige Geest” neerdaalde over de apostelen en wordt eveneens de geboorte van de christelijke kerk herdacht. Volgens Wikipedia is het de negenenveertigste dag ná Pasen of de vijftigste dag ván Pasen. Tis maar net hoe je het bekijkt, toch?

De Pinksterbeweging organiseert van 22 t/m 25 mei voor de 45ste keer haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vorig jaar bezochten 55.000 christenen uit verschillende kerken en gemeente dit pinksterfeest.
Smeuïg detail; in 2014 moest een man die al sinds 1976 als geldteller van de collecte tijdens het pinksterfeest actief was voor de rechter verschijnen omdat hij € 30.000 van het collectegeld had achterovergedrukt. Hij kreeg een half jaar cel straf opgelegd.

Wat ga jij doen op Eerste Pinksterdag?

Kijk, je hoeft natuurlijk niet naar het pinksterfeest te gaan. Er worden genoeg andere activiteiten georganiseerd. Houd je toevallig van Dance, dan zit je vandaag goed in Breda. Daar is de Dancetour neergestreken op het Chasséveld voor een geweldige spektakel. De toegang is gratis en het begint om 13.00. Wil je weten wie er optreden? Klik dan hier, je komt dan rechtstreeks op de site van de Dancetour uit! Als je met de trein naar Breda wilt gaan houd er dan rekening mee dat er géén treinen rijden tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe!

Ben je geïnteresseerd in de Japanse cultuur dan kan ik je de “Japanmarkt” in Leiden aanraden.
Vele kraampjes met Japanse culturele en culinaire waren. Maar ook voor de moderne Japanse popcultuur zit je goed op de “Japanmarkt”.

Ben je een vliegtuigspotter? Dan mag je de Oostwold – Airshow niet missen! Dit is de grootste burgerluchtvaartshow van Nederland. Niet alleen historische vliegtuigen kun je bewonderen ook antieke trekkers en veel voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt je vandaag en morgen vergapen aan de duizelingwekkende stunts van de vliegtuigen van de Fighter Colection Old Flying Machine Company. Op naar Oostwold Airport Groningen!

Guus Meeuwis in Royal Albert Hall

Hier moet ik toch echt aandacht aangeven, “onze” Guus staat vanavond in een uitverkocht Royal Albert Hall in Londen. De eerste Nederlander die dat flikt! Geweldig! Dit is echt een wereldprestatie van Guus Meeuwis want de Royal Albert Hall wordt beschouwd als de zaal der zalen. De allergrootste artiesten hebben hier opgetreden, van The Beatles tot Adele. En als je als Nederlandse zanger in dat rijtje van wereldsterren mag staan, dat is uniek!
En weet je wie er na Guus mag optreden? Mark Knopfler!

Vanaf deze plaats feliciteer ik Guus met zijn 20 jarig jubileum! Dit wordt een avond om nooit meer te vergeten, geniet er van menneke!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.