25 mei – Tweede Pinksterdag / Boerderijdagen / Dag van het Kasteel


 
Heerlijk toch zo’n lang weekend vrij en dat allemaal omdat het vandaag Tweede Pinksterdag is. Beetje vreemd eigenlijk wel dat het een vrije dag is want Tweede Pinksterdag is volgens kardinaal Wim Eijk geen officiele feestdag van de kerk. Eerste Pinksterdag wel, dat is een hoogfeest.
En ik ben het roerend eens met de kardinaal wanneer hij zegt dat we Tweede Pinksterdag net zo goed kunnen inruilen voor een andere vrije dag. Waarom kunnen we geen vaste vrije dag hebben op 5 mei, dan hebben we echt iets te vieren. Of je nu gelovig bent of niet.

Waar kun je naar toe op Tweede Pinksterdag?

Vandaag kun je bijvoorbeeld naar de Campina Open Boerderijdagen. Een leuk gezinsuitje met veel activiteiten voor jong en oud. Wil je weten welke boerderij bij jou in de buurt “open” is, klik dan hier.

Je hebt vandaag ook de mogelijkheid om een kasteel te bezoeken want het is de Dag van het Kasteel. Er worden onder meer rondleidingen gegeven maar er zijn ook tentoonstellingen of een middeleeuwse markt. Wat helemaal mooi is dat je op plekken mag en kan komen die normaal niet zijn opengesteld voor publiek. Klik hier, dan ga je rechtstreeks naar de pagina met de deelnemende kastelen en buitenplaatsen.

Dit zijn zomaar twee willekeurige evenementen waar je naar toe kunt. Ik heb een website gevonden waar je gemakkelijk na kunt kijken wat, waar en wanneer een evenement is. De website heet www.wattedoenin.nl .

Expositie Uitgebeeld Kasteel Rijnhuizen

Dit Pinksterweekend is voor de zesde maal “Rijnhuizen Uitgebeeld” op het landgoed van kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein. En daar gaan wij vandaag naar toe want het is de allerlaatste keer dat dit evenement georganiseerd wordt.Dus op naar kasteel Rijnhuizen, slenter door de anders niet toegankelijke kasteeltuinen en geniet van de ruim 300 kunstwerken gemaakt door ruim 40 kunstenaars.
Maar er is veel meer te doen, voor de kinderen is er een speurtocht, er wordt muziek gemaakt en als je trek krijgt kun je tegen schappelijke prijzen je dorst lessen en je honger stillen.
O ja, wat ook belangrijk is, de toegang is gratis. En nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt!

Vandaag begint ook Week van de Schildklier, maar daar besteed ik morgen aandacht aan!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.