24 maart – Gelato Dag | Stop Tuberculose Dag | Dag van de Doorzetters | Dag voor het Recht op de Waarheid…

Gelato Dag

Gelato Dag is de dag dat in heel Europa ijsbereiders de start van het nieuwe ijsseizoen vieren. Wist je trouwens dat European Artisanal Gelato Day de enige “dag van” is die het Europees Parlement heeft gewijd aan een voedingsmiddel? De Europese Dag van het Ambachtelijke IJs (Gelato Dag) zet het erfgoed van alle ijsmakers en de hele toeleveringsketen in het zonnetje omdat: “Van alle verse zuivelproducten is de ambachtelijke gelato hét product van topkwaliteit op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid, waardoor de bekendheid van agro levensmiddelen in elke afzonderlijke lidstaat toeneemt “. aldus de Europese Commissie.

Wil je weten of er bij jou in de buurt een ijssalon zit die echt ambachtelijk ijs verkoopt en aangesloten is bij de VAIJ ( Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders)? Klik hier en je komt op dé ijskaart van Nederland terecht.

Wereld Stop Tuberculose Dag

We schrijven 24 maart 1882. Dr. Robert Koch verkondigde op die dag dat hij achter de oorzaak van tuberculose was gekomen. Hij had de tbc-bacil ontdekt! Deze ontdekking van Dr. Koch maakte het mogelijk om de meest dodelijke infectie ziekte te diagnosticeren en was meteen de eerste stap op weg naar het genezen van tbc. Deze ontdekking was enorm belangrijk want op het moment van zijn aankondiging woedde er een tbc-epidemie door Europa en Amerika, die aan één op de zeven mensen het leven kosten.

Nederlandse campagne: “Wij laten TBC een poepie ruiken, jij ook?”

Het KNCV Tuberculosefonds heeft een baanbrekende poeptest ontwikkeld waarmee op een simpele pijnloze manier tbc bij kinderen kan worden vastgesteld. De KNCV-poeptest is goedkoop en kan in ieder gezondheidscentra klein of groot worden ingezet. Het KNCV Tuberculosefonds hoopt met deze campagne dusdanig veel geld op te halen dat overal ter wereld in het jaar 2020 in elke gezondheidscentra de poeptest kan worden gedaan. De andere manier om TBC vast te stellen is pijnlijk en erg traumatiserend en is bovendien niet beschikbaar in de gewone, kleinere gezondheidscentra. Doneren kan zelf ook via een Tikkie. Ik zeg: tikkie, jij bent hem.

Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid…..

Het doel van de Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid over Grove Schendingen van de Mensenrechten en voor de Waardigheid van Slachtoffers is 3-ledig maar men herdenkt in het bijzonder het werk van aartsbisschop Oscar Arnulfo Romero van El Salvador vandaag. Waarom specifiek vandaag? Hij werd op 24 maart 1980 vermoord omdat hij zich openlijk verzette en zich uitsprak tegen het gruwelijke geweld in El Salvador. Hij sprak namens degenen die dat zelf niet (meer) konden doen. Zijn bijnaam was “Voice of the Voiceless.” (een stem voor de stemloze)

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.