23 maart – Open Dag Professionele Astrologie | Opschoondag | De Stripdagen | Boekenweek | Meteorologische Dag

Landelijke Open Dag Professionele Astrologie

De beroepsvereniging Astrologische Vakvereniging Nederland is de imitator van de jaarlijkse Landelijke Open Dag Professionele Astrologie. Een dag waar astrologen van verschillende stromingen hun kunst en kunde laten zien. Verwar een astroloog niet met een astronoom. Dit zijn twee compleet verschillende richtingen. Een astronoom is een wetenschapper die zich bezighoudt met het onderzoeken van het heelal, de planeten, de sterrenstelsels en de ruimtestraling. Een astroloog, ook weleens een sterrenwichelaar genoemd, houdt zich bijvoorbeeld bezig met het opstellen van geboortehoroscopen, (weer)voorspellingen of relatiehoroscopen.

17e editie Landelijke Opschoondag

Het is eigenlijk best wel triest dat we een landelijke opschoondag nodig hebben om ons afval dat op straat en de natuur belandt op te ruimen. Waarom niet investeren in statiegeld op blikjes, grote PET-flessen en kleine plastic flesjes. Jaarlijks belanden tussen de 50 en 100 miljoen flesjes op straat of in de berm, als zwerfafval. Als ze niet worden opgeruimd dan belandt uiteindelijk het plastic weer in onze voedselketen. Met andere woorden, we eten niet alleen vlees of vis we eten ook plastic. Smakelijk eten allemaal!

Kijk het is natuurlijk een utopie om te geloven dat je op één dag 50 miljoen kilo zwerfafval kunt opruimen maar ook hier geldt: alleen kleine beetjes helpen! Kom in actie en ga de straat op en maak een openbaar gebied weer zwerfafvalvrij. Weet je wat nog beter helpt? Gewoon geen afval op de grond gooien of dumpen in de natuur! Een groen schoner milieu begint bij JOU!

De Stripdagen

De Stripdagen gaat niet over strippers, sorry. De Stripdagen op 23 en 24 maart in Utrecht gaan over stripboeken en de striphelden. Een waar paradijs voor jong en oud! De makers van Donald Duck, Tina en Jan, Jans en de kinderen hebben een speciale stand. Maar er is meer, er zijn exposities, workshops, lezingen, prijsuitreikingen zoals de uitreiking van de Stripschapprijzen en natuurlijk de stripveiling. Voor meer informatie, klik hier.

Boekenweek

Tijdens de 84e editie van de Boekenweek zijn er wederom veel activiteiten in boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters. De activiteiten zullen allemaal in het teken staan van “De moeder de vrouw”. Klik hier en ga op zoek naar een activiteit. Zoals elk jaar geldt dat als je gedurende de Boekenweek voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft je een gratis Boekenweekgeschenk krijgt.

Jan Siebelinck is de schrijver van het Boekenweekgeschenk Jas van belofte, Murat Isiks is de auteur van het Boekenweekessay en Ester Naomi Perquin is de auteur van het Boekenweekgedicht.

Wereld Meteorologische Dag

Sinds 1950 wordt jaarlijks op 23 maart de Wereld Meteorologische Dag gehouden omdat op die datum de WMO is opgericht. De WMO (Wereld Meteorologische Organisatie) is een gespecialiseerde overkoepelende organisatie van de Verenigde Naties die zorgt voor internationale samenwerking en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van weer en klimaat.

Het thema voor 2019 is “The Sun, the Earth and the Weather. De zon is het hart van ons zonnestelsel, zonder haar geen leven op aarde. De zon beïnvloedt het weer en ons humeur, het is de inspiratiebron voor muziek, fotografie en kunst. Een beter alternatieve energiebron als de zon is er niet, zelfs bij bewolkt weer kan zij elektriciteit opwekken. Terecht dat dit jaar de zon in het zonnetje wordt gezet.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.