23 november – Waterbouwdag | TARDIS Dag aka Doctor Who Dag | Thanksgiving Day

Waterbouwdag 

Waterbouwdag is het waterbouwevenement waar de laatste projecten en ontwikkelingen in de waterbouwsector te zien zijn. Ook is er een informatiemarkt en kunnen jonge waterbouwkundigen en studenten tijdens een College Tour vragen stellen aan collega’s uit het vak. Het thema van Waterbouwdag 2017 is : “Bouwen in stijgend water”. Tijdens 5 parallelle sessies worden er naar oplossingen gezocht voor onder andere de zeespiegelstijging en klimaatverandering.

TARDIS Dag

Wereldwijd vieren de diehard Doctor Who fans (Whovians) TARDIS dag. Als je geen fan bent of was dan zul je wellicht de wenkbrauwen fronsen bij het woord TARDIS. Hoe leg je dat uit? Ga een poging wagen. De naam TARDIS is een acroniem voor Time And Relative Dimension(s) In Space, een relatieve dimensie en tijd in de ruimte.Het is een (fictief) ruimteschip en tijdmachine die door Doctor Who gebruikt wordt. Het toestel is het krachtigste ruimtetuig in het universum. De TARDIS ziet er uit als een blauw politiehokje uit jaren 60.

Dokter wie? Doctor Who!

Het belangrijkste personage in de BBC sciencefiction serie Doctor Who is The Doctor. Hij is een ongeveer 750 jaar oude Time Lord: een buitenaards, op een mens lijkend, wezen afkomstig van de planeet Gallifrey. Wanneer hij voelt dat zijn einde nadert verandert hij zichzelf in een andere gedaante. Dit proces kan hij, volgens de serie, twaalf keer doormaken. Zijn dertiende lichaam zou dan ook zijn laatste zijn. Of dit ook werkelijkheid gaat worden?

Tijdens zijn tijdreizen probeert hij het universum en de aarde te redden van de zeer gevaarlijke wezens zoals Daleks en Cybermen. Sinds de “Last Great Time War” is The Doctor de laatst in leven zijnde Time Lord van Gallifrey.

Ik was fan……en jij?

Als ik de theme song hoor van Doctor Who dan ben ik meteen weer kind. Ga ik terug in de tijd en beland ik in 1975. Als ik dan mijn ogen sluit zie ik de Doctor zo voor me, hij (Tom Baker) is een krullenbol die altijd een slappe hoed en een lange sjaal draagt. Volgens mij heb ik van seizoen 12 en 13 geen aflevering gemist. Voor mij is en blijft Tom Baker de enige echte Doctor Who en mijn voorliefde voor sciencefiction series en films komt door hem.

Baalde als een stekker toen de Tros stopte met de uitzendingen, en weet je waarom ze stopten?Volgens een aantal ouders werden hun kinderen bang van de in de serie veel voorkomende buitenaardse wezens. Tja, tis niet voor niks sciencefiction, toch?

Thanksgiving Day

Vraag een willekeurige Amerikaan wat de hoofdmoot bij het Thanksgiving diner is en ze zullen meteen “kalkoen” roepen. Thanksgiving Day wordt ook vaak Kalkoendag ( Turkey Day ) genoemd omdat het diner eigenlijk alleen maar draait om de kalkoen, de rest is bijzaak.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.