24 november – E-mailloze Vrijdag | Nationale Check Je Wachtwoorden Dag | Black Friday | Evolutie Dag

E-mailloze Vrijdag

Wat een heerlijkheid denk ik, E-mailloze Vrijdag. Bij een ander zal de paniek in de ogen staan. E-mailloze Vrijdag??? Maar dat kan niet, ik moet bereikbaar zijn en het maakt niet uit of ik op vakantie ben of niet. Tja, die mensen heb je ook. Maar wees gerust, op e-mailloze vrijdag gaat het niet om dat je helemaal geen e-mails mag versturen of lezen maar dat je bewuster omgaat met het fenomeen e-mail. Het moet niet je werk of je leven beheersen en helemaal niet zorgen voor haarscheurtjes in je relatie.

Structuur nodig? Gebruik de AAA-regel

Staat jouw inbox altijd vol met berichten? Reageer je vaak te laat op een e-mail? Probeer dan eens om vanaf maandag je inbox volgens de AAA-regel te ordenen:

  • Actie – op deze e-mail moet je meteen reageren of iets mee doen
  • Afdanken – overbodige en niet voor jou interessante relevante e-mails verwijderen
  • Archief – e-mails die je moet bewaren sla je hier in op

Nationale Verander je Wachtwoorden Dag

Een paar jaar geleden riep Tech-site Tweakers de “Verander je Wachtwoorden Dag” in het leven. Aanleiding voor deze dag was (en is) dat veel mensen nog steeds wachtwoorden gebruiken die makkelijk te kraken zijn. Wachtwoorden zijn de eerste verdedigingslinie tegen onrechtmatige toegang tot je computer. Hoe sterker het wachtwoord hoe beter de beveiliging van je computer tegen hackers en schadelijke software is.

Het idee om je wachtwoord(en) te veranderen is prima, even de boel wakker schudden, maar ieder jaar? Het is belangrijker om een veilig sterk en wachtwoord te hebben dan het wijzigen van je wachtwoord. Uiteindelijk geldt: hoe moeilijker je het hackers maakt om de inloggegevens te “raden” hoe groter de kans is dat je niet gehackt wordt.

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

De “Verander je Wachtwoorden Dag” heeft een naamsverandering ondergaan, 24 november heet voortaan: Nationale Check Je Wachtwoorden Dag. De website blijft wachtwoordbewust.nl.

Deze site is trouwens op initiatief van Tweakers en het Openbaar Ministerie, met de partners Radar, DirectResearch en Veiliginternetten.nl, totstand gekomen.

Wil je meer weten over wachtwoordtips, wachtwoordhulpen of beveiligingstips? Ga naar wachtwoordbewust.nl.

Black Friday

Vandaag is het “Black Friday” en maandag is het “Cyber Monday”, twee ontzettend populaire koopjesdagen met super hoge kortingen op producten. De oorsprong ligt in Amerika maar intussen is het in meer landen een begrip geworden. Ook in Nederland en België. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende winkels in Nederland en hier voor Belgïe.

Evolutie Dag

Op 24 november 1859 verscheen de eerste editie van Charles Darwin’s bekendste boek: “On The Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life”. Een invloedrijk boek waarin hij zijn evolutietheorie beschrijft en waar de term “natuurlijke selectie” voor het eerst wordt gebruikt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.