23 mei – Europese Parlementsverkiezingen | Fiets naar je Werk Dag | Dag van de Praktijkmanager | Schildpaddendag | Dag voor de Bestrijding van de Obstetrische Fistel | EU-dag tegen Straffeloosheid | Tong Tong Fair

Europese Parlementsverkiezingen

Deze week mogen alle stemgerechtigde Europeanen naar de stembus, het is namelijk weer tijd voor de Europese Parlementsverkiezingen. Wij mogen vandaag en de Belgen gaan zondag. Omdat de Britten nog niet uit de Europese Unie zijn vertrokken blijven het aantal zetels per land hetzelfde. Van de 751 te verdelen zetels zijn er 26 voor Nederland gereserveerd.

Niet stemmen? Niet zeuren!

Onze politieke partijen maken allemaal deel uit van een Europese fractie; een groep parlementsleden met dezelfde politieke overtuiging (christendemocratisch, liberaal, socialistisch, etc.). Onze zetels maken dus wel degelijk een verschil in Europa, daarom blijf ik ook bij iedere verkiezing jullie oproepen om te gaan stemmen. Weet je niet op welke partij je wilt gaan stemmen, maak dan gebruikt van de Stemwijzer.

Nationale Fiets naar je Werk Dag

De titel Nationale Fiets naar je Werk Dag, die wordt georganiseerd door Nationale Fiets Projecten, verraadt al waar de dag overgaat maar laten we eens gek doen en deze dag uitbreiden naar een algehele “pak vandaag überhaupt eens de fiets in plaats van de auto” dag. Scheelt weer een bezoekje aan de sportschool vanavond.

Met je deelname kun je ook nog prijzen winnen, zoals:

  • onder alle geregistreerde deelnemers wordt een fiets verloot
  • bij iedere 1.000ste deelnemer wordt het jaarboek Route.nl verloot
  • er wordt een giftbox van @weekendjeweg.nl weggeven
  • deel een ik-fiets-naar-het werk-foto en win een fietsbon! #NFNJWD en/of #FNJWD

Cycling out of Poverty (Coop –Africa)

Dit jaar steun je met je aanmelding automatisch het project Cycling out of Poverty (Coop –Africa). Cycling out of Poverty is een Nederlandse stichting die boeren, kleine ondernemers, scholieren en gezondheidsvrijwilligers in Kenia en Oeganda met fietsen ondersteunt. Een fiets verbetert en verschaft toegang tot basisbehoeften en -diensten zoals werk en inkomen, onderwijs en gezondheidszorg. Zonder te overdrijven kun je stellen dat het hebben van een fiets de mensen de kans biedt op een betere toekomst.

Dag van de Praktijkmanager

Hebben we gisteren de POH in de bloemetjes gezet, is vandaag de Praktijkmanager aan de beurt. Niet voor een bloemetje maar voor een congres. Waar trouwens een behoorlijk prijskaartje aanhangt, al zeg ik het zelf. Nu zeg ik wel vaak: koswamoardanheddeokwa, er van uitgaande dat als iets duur is het ook de moeite waard is. Tja, nu maar hopen dat dit ook geldt voor de Dag van de Praktijkmanager.

Verder wordt er aandacht gevraagd voor de volgende dagen:

Deel dit bericht