24 mei – Dag van het Werkplezier | Brouwerijdagen | Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs | Weekend van de Begraafplaats | Dag van het Nationaal Park | Dag van de Buren | Pansexual and Panromantic Awareness and Visibility Day | Vrouwendag voor Vrede en Ontwapening | Psychose Awareness Day

4e editie Dag van het Werkplezier

Hoe is het gesteld met jouw werkplezier? Laten we eerst eens beginnen met wat “werkplezier” nu precies inhoudt. Volgens de definitie: werkplezier betekent dat je met plezier en uit jezelf doet wat er gedaan moet worden en dat je hier energie uithaalt. Kortom, je vindt het leuk wat je doet. Helaas zijn er grote groepen mensen die totaal geen werkplezier (meer) hebben en bol staan van de stress. Vanuit de filosofie van de Positieve Psychologie wordt op Dag van het Werkplezier de focus gelegd op alles wat goed gaat in plaats van op wat fout gaat. Spreekt me aan, want ik zie mezelf als een realistisch positief ingesteld mens. Heel eerlijk gezegd schiet ik wel in de stress van de entreeprijs.

Nederlandse Brouwerijdagen

De Nederlandse Brouwerijdagen sluiten de Week van het Nederlandse Bier af. Wat kun je verwachten op de brouwerijdagen? Je kunt in meer dan honderd brouwerijen het brouwproces van dichtbij meemaken, brouwdemonstraties en presentatie bijwonen maar ook deelnemen aan proeverijen. Klik hier voor de overzichtskaart van de deelnemende brouwerijen.

Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

De Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in het hoger onderwijs. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering mogelijk te maken c.q. te versnellen. Is van harte welkom. Het thema voor 2019 is “Voed de toekomst”. Klik hier om je gratis aan te melden.

Weekend van de Begraafplaats

Op 24, 25 en 26 mei wordt dit jaar het Weekend van de Begraafplaats gehouden. Drie dagen lang met tientallen activiteiten, waarop het thema “Een plek vol verhalen” centraal staat. Een mooi thema waar ik mee helemaal in kan vinden. Klinkt misschien luguber maar ik vind het heerlijk rustgevend om tijdens een vakantie een begraafplaats te bezoeken. Dan loop ik langs de grafstenen en verzin in gedachten mijn eigen verhalen. Dat zijn mijn fantasieën over wat er gebeurt kan zijn.

Als ik tijdens het Weekend van de Begraafplaats naar een begraafplaats ga die meedoet aan het weekend dan krijg ik de werkelijke verhalen te horen over de mensen die er begraven zijn maar ook over de geschiedenis van begraafplaatsen, over de soms monumentale gebouwen op de begraafplaats en grafmonumenten. Wil je weten waar een deelnemende begraafplaats is? Klik dan hier.

Deze internationale dagen staan ook in de agenda vermeld

Deel dit bericht